Les notes del cap de setmana esportiu

2 minuts de lectura

Matrícula d’honor: Anna Casarramona, Laura Puigdueta, Maria Díez, Berta Tarrida, Berta Busquets, Natasha Lee i Laura Vicente

El mundial que han completat les jugadores de la selecció espanyola és impecable. Han guanyat tots els partits i han combinat golejades amb moments de patiment. Dos gols d’or als moments precisos (semifinal i final) els han donat un títol que no guanyaven des de 2008. Han superat a rivals de primera fila com l’Argentina, Portugal (per partida doble) i França per endur-se la victòria final. Són les vigents campiones d’Europa i del món després de vèncer a Iquique. Una generació d’or.

ctukjfuweaedkia

Excel·lent: Castellers de Vilafranca

El Concurs de Castells d’aquest 2016 ha estat farcit de gammes extra, d’emoció fins al final i d’un reguitzell d’actuacions destacadíssimes. Entre totes elles, un cop més, destaquen els verds. Han tornat a imposar-se al Concurs (no perden des del 2000!) descarregant per primera vegada dos castells de deu en una mateixa actuació: el 3d10fm i el 4d10fm, el primer de la seva història. La cirereta del pastís, la torre de vuit neta, va quedar en carregada en dues ocasions. Enormes actuacions també per a la Jove de Tarragona, la Vella de Valls… bé, un concurs excel·lent!

Notable: CP L’Aldea

La final del grup de xou petits al mundial de Novara va ser espectacular. Com era previsible, els conjunts amfitrions van passar la mà per la cara a la resta de rivals. De fet, van col·locar tres equips entre les 5 primeres places i van obtenir un or i una plata previsibles. El conjunt ebrenc també va competir a un altíssim nivell i va acabar en quarta posició. És el millor resultat històric del CP L’Aldea, aconseguit amb la coreografia: “M’has de dir alguna cosa?”. Es van quedar a menys de 4 punts del podi. Les actuacions del Ripollet (9è) i del Vilanova (10è), meritòries.

CP L'Aldea

Bé: Anna Cruz

La jugadora badalonina disputarà la segona final de la WNBA consecutiva. Acumula un any increïble més enllà de les dues finals nord-americanes. També ha disputat les finals dels Jocs Olímpics, de l’Eurolliga i de la lliga russa. Allà on va, triomfa. Als Lynx de Minnesota Cruz té un paper secundari (ahir va repartir dues assistències en 9 minuts). Menció especial per a Marta Xargay, una de les jugadores titulars de Phoenix, que ha completat una bona sèrie malgrat la derrota del seu equip.

ct0dcd0waaabcwc

Insuficient: Joaquim Rodríguez

Una nota dolorosa per a un ciclista que va competir ahir la seva darrera cursa com a professionals. Ja havia anunciat el comiat durant la Vuelta a Espanya. Ja havia penjat la bicicleta amb una brillant 5a plaça als Jocs Olímpics. I ja havia començat a fer vacances quan el Katuixa va optar per convocar-lo a les clàssiques italianes de final de temporada. El Purito ha corregut aquesta setmana lluny del seu millor estat de forma i s’ha retirat en les tres proves que ha participat. Tancar una carrera esportiva a Il Lombardia, on és bicampió, sense poder ser protagonista, no era el final que somiàvem per a un dels més grans de la història del ciclisme català. Per al Katuixa, ja és suficient. Per a la resta, clarament insuficient. El trobarem a faltar.