Campiones del món 8 anys després

1 minut de lectura

L’hoquei patins és un esport en què Catalunya és una potència mundial. Estem avesats a veure equips catalans aixecar els títols més importants en les competicions internacionals de clubs i a gaudir dels millors planters. A la selecció espanyola, a més, fa molts anys que els jugadors de casa nostra són els líders absoluts que encaminen triomfs incontestables. El gran repte de les darreres temporades era el mundial en categoria femenina. Tres intents fallits entre 2010 i 2014 era una llosa excessiva. Aquest dissabte, amb una actuació majúscula, va desaparèixer de cop. Tornen a ser campiones del món.

Campiones hoquei patins

La final contra Portugal era enganyosa. La selecció espanyola partia amb favoritisme i amb dos records d’èxit ben vius a la memòria. El primer, la golejada a la fase de grups per 4 a 0, pocs dies abans. El segon, la victòria a la final del darrer europeu. Les portugueses tenien ganes de revenja i ho van demostrar des del primer minut de partit. Obrir la llauna va ser una responsabilitat que va recaure en una de les jugadores més encertades del torneig. Laura Puigdueta va anotar per partida doble i va cimentar el triomf. Les lusitanes, però, van reaccionar com mai i van tornar a igualar el marcador gràcies als gols de Marta Vieira i Marlene Sousa.

El gol d’or, moment de glòria

img_2000

Havien viscut una situació similar a semifinals contra l’Argentina. Partit empatat per resoldre a la pròrroga. La norma del gol d’or obliga a tenir protegida la defensa i arriscar simultàniament en atac. I tal com va passar a semifinals, les jugadores catalanes van mostrar-se confiades en les seves opcions. Van portar el pes del partit a la pròrroga i van rematar un triomf pocs segons abans d’acabar el primer temps. Maria Díez, que va completar una primera fase excepcional de torneig, va anotar el gol que dóna un nou mundial a la selecció espanyola.

Victòria històrica per a les ja vigents campiones del món i d’Europa. Natasha Lee, Anna Casarramona, Berta Busquets, Berta Tarrida, Laura Puigdueta, Maria Díez i Laura Vicente han brillat a Iquique. Enhorabona a una generació d’or!