La febre pels eSports sembla que no deixa de créixer. Si fa uns dies explicàvem que el Baskonia ha integrat aquesta modalitat de videojocs a la seva estructura, ara és Noruega qui fa un pas endavant amb una mesura que de ben segur portarà cua: ofereix als alumnes de les seves escoles deixar de fer educació física per passar a practicar eSports. I els pioners seran a l’escola Garners, que com a molt tard a l’agost deixaran fer l’elecció als joves. La mesura segueix l’exemple d’altres escoles a la regió que han començat a oferir classes d’eSports, incloent un internat de Noruega i una escola a Suècia, però és la primera vegada que està pensada com a substitució de l’exercici físic tradicional.
Així, una vegada comenci l’any escolar 2016-2017, els estudiants de Garnes seran capaços de fer el curs de eSports si han emplenat la sol·licitud de l’escola i aconseguit ser acceptats. A més a més, el curs pilot està obert només a aproximadament 30 estudiants de secundària. Si és un èxit, l’escola diu que planeja ampliar-ho a tots els alumnes.
La pregunta és, què estudiaran? Segons es pot llegir a la web, els professors de Garnes treballaran el cos i la ment dels alumnes. Això ho volen fer desenvolupant el joc d’estratègia i el treball com un equip, complementat amb exercicis per afinar els reflexos, reforçar la concentració i augmentar la resistència durant llargues sessions d’estil torneig professional. Els estudiants podran triar entre diversos títols populars: “Starcraft II”, “Counter-Strike: Global Offensive”, “Dota 2” i “League of Legends”.
Que els eSports sigui una indústria mundial que no deixa de créixer, que estigui valorada en més de 500 milions d’euros, amb molts premis i que els millors jugadors siguin icones per als nens, ha ajudat. Ara falta veure com es fa la transició i si es veu factible substituir la gimnàstica física per la mental. Potser cal complementar-les?
Imatge capçalera: Vernon Chan / Flickr