Disputades les primeres finals de la Parlem Lliga catalana d’eSports

1 minut de lectura

Carlesdc96, Brandool2499 i GTAS92_ScoobyJR són des de dissabte els primers campions de la Parlem Lliga catalana d’eSports d’escacs, beisbol i automobilisme, respectivament, en les primeres Finals presencials de la Parlem Lliga catalana d’esports. La competició va reunir més de 200 persones al centre ‘ASOBU gamer experience’ de Barcelona en una jornada històrica per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, les federacions i l’esport català, que organitzaven per primera vegada una competició de videojocs esportius. El projecte és una aposta innovadora de la UFEC i les federacions perquè els esports tradicionals formin part de la comunitat dels egames. 

Al programa Zona UFEC 512 trobem un reportatge de com es van desenvolupar aquestes Finals de la Lliga catalana d’eSports:

 

Els videojocs poden fer créixer la comunitat de seguidors i alhora significa obrir-se a nous formats i connectar amb nous públics, joves que han nascut amb la tecnologia. Pel que fa a la competició, Carlesdc96 va dominar les finals d’escacs celebrades al matí. El nombrós públic concentrat a les finals de la tarda, va gaudir amb la pugna de les finals de beisbol, en què es va acabar imposant Brandool2499.

La cursa de la final d’automobilisme, que es jugava al Circuit de Catalunya i en què GTAS92_ScoobyJR va ser el més ràpid, va tenir avançaments i enganxades entre els perseguidors del líder. El casteig en català i en directe va anar a càrrec de Norman López, comunicador esportiu en nous formats digitals. L’ús del català en tota la competició ha estat un altre dels aspectes claus de l’aposta de la UFEC i Parlem. La UFEC té previst incorporar dues federacions més: bàsquet i futbol americà de cara a la següent edició.