/

WRC: Per córrer ral·lis sense parar

3 minuts de lectura

Per fi ha arribat l’esperat retrobament entre Codemasters, mestres creadors d’aquell Colin Mcrae que a molts ens va fer enamorar-nos del món del ral·li, i WRC. Un dels aspectes més destacats del nou EA WRC és el seu impressionant nivell de realisme i autenticitat. Igual que en Dirt Ral·li, Codemasters ha posat un gran èmfasi a recrear de manera precisa les físiques i dinàmiques de conducció dels vehicles de ral·li. Una experiència de conducció desafiadora i exigent, on cada error pot tenir conseqüències significatives. La sensació de pes, la tracció i el maneig dels cotxes se senten increïblement realistes, la qual cosa crea una immersió total en el món del ral·li. La sensació en terra és aclaparadora, no tant en asfalt, on es millora respecte a edicions anteriors però es queda lluny dels simracing.

A més de l’experiència de conducció, Codemasters també ha heretat dels seus jocs anteriors l’atenció al detall en els entorns i circuits. Els jugadors poden gaudir d’una varietat d’ubicacions del Campionat Mundial de Ral·li de la FIA, des de boscos nevats fins a deserts rocosos, cadascun amb el seu propi conjunt de desafiaments i característiques distintives. Els circuits estan meticulosament dissenyats per a oferir una experiència emocionant i autèntica, amb corbes tancades, salts i terrenys irregulars que posaran a prova les habilitats dels jugadors. A més, el nou motor amb Unreal permet trams llarguíssims de fins a 30km.

En termes de modes de joc, el nou EA WRC ofereix una àmplia gamma d’opcions. En el mode de carrera pots crear el teu propi pilot, equip i vehicle, i competir en el Campionat Mundial de Ral·li de la FIA. Aquí és on en principi es troba la veritable emoció, ja que els jugadors hauran d’enfrontar-se als millors pilots del món i lluitar pel títol mundial. Aquest mode de carrera també permet als jugadors millorar els seus vehicles i equips a mesura que avancen en la temporada, afegint un element addicional de progressió i personalització. No obstant això, al meu gust, aquest mode es queda en terreny de ningú. La seva gestió és massa simple, i només fa que entorpir a aquells que busquen córrer sense més. Per als quals busquin gestió, és tan simple i poc profunda que a penes suposa un repte. Codemasters, facin o no ho facin, però no es quedin aquí. L’anterior WRC era molt més complet en aquest aspecte.

Per a aquells que prefereixen córrer i córrer (el meu cas), el joc també ofereix modes de joc ràpids i desafiaments especials. Aquests modes permet gaudir de l’emoció de les carreres de ral·li sense la necessitat de comprometre’s a una temporada completa. Els desafiaments especials ofereixen escenaris únics i objectius específics que desafiaran les habilitats dels jugadors, brindant una experiència més variada i emocionant, encara que es tira a faltar els de dirt ral·li 2.0, que allargaven l’experiència del joc molt més. Els clubs, que fa les vegades de mode en línia, és efectiu, encara que no li aniria malament un puntet de complexitat.

Un altre aspecte destacat del nou EA WRC és el seu impressionant apartat visual i sonor. Codemasters ha utilitzat la seva experiència en el desenvolupament de jocs de ral·li per a crear paisatges bells i detallats, amb efectes climàtics convincents i una il·luminació realista que afegeix un nivell addicional d’immersió. Els sons dels motors, els grinyols dels pneumàtics i els rugits dels espectadors també s’han capturat de manera magistral, la qual cosa contribueix a una experiència de ral·li autèntica i emocionant. A més, cada etapa es pot gaudir en les quatre estacions.

En resum, el nou EA WRC de Codemasters ha aconseguit incorporar amb èxit elements clau dels seus jocs anteriors, com Dirt Ral·li, agafant l’herència dels Colin McRae Ral·li que tant van enganxar. Amb una experiència de conducció realista i autèntica, una varietat de modes de joc emocionants i un apartat visual i sonor impressionant. Si ets un apassionat del ral·li i cerques una experiència desafiadora i emocionant, el nou EA WRC és sens dubte un joc que has de provar.