Més de 150 jugadors participaran en la primera edició de la Copa Catalana d’eSports

2 minuts de lectura

Guardeu la data si us agraden els eSports: aquest dissabte 17 de desembre al Centre ASOBU eSports Experience de Barcelona (Av. Rio de Janeiro, 42). Les federacions esportives catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, organitzen les finals presencials de la primera Copa Catalana d’eSports. Un esdeveniment pioner que comptarà amb la participació de més de 150 gamers, que buscaran la corona de campió en les competicions d’automobilisme, escacs, futbol americà i beisbol. Una jornada en què no només tindran importància les competicions, sinó que també els assistents podran gaudir de simuladors d’automobilisme, concursos amb premis i més activitats variades.

El dia 17 les retransmissions en català seran les protagonistes, un fet que suposa un repte i un goig per a la nostra llengua en el camp dels videojocs. Les finals presencials es podran seguir en directe pel canal de Twitch de l’streamer Norman López, un dels creadors de contingut amb major influència a la comunitat dels videojocs i primer català en arribar a la xifra de 10.000 seguidors en aquesta plataforma.

Les entrades són gratuïtes, però limitades a l’aforament de l’espai

LopezNorman44 serà novament la cara visible del projecte i narrarà, juntament amb Bobstropajo, les competicions de Gran Turismo 7, MLB The Show, Lichess.org i Madden NFL durant tota la jornada. En total, seran més de 12 hores de competició en directe i en català.

Pel que fa al programa de l’esdeveniment, les repesques del Gran Turismo 7 obriran el teló a partir de les 9:30h. Més de 60 participants que no van obtenir el seu bitllet a la fase online disposaran d’una última oportunitat per classificar-se per a les semifinals, on ja esperen els nou campions de grup de la fase online, que s’ha disputat durant quatre jornades.

A partir de les 12:30h s’iniciarà la competició de Futbol Americà, en la que els participants competiran per aixecar el trofeu que els acrediti com a campions de la primera Copa Catalana del Madden NFL. Després de la pausa de 14:30 a 16h, començarà la Copa Catalana d’escacs. Més de 50 jugadors buscaran la victòria en la competició de Lichess.org. Primer hi haurà una fase prèvia en què només quatre jugadors assoliran la classificació per a la fase final, que començarà a les 18:30 h. Simultàniament, a la fase prèvia d’escacs, se celebrarà en una altra sala la fase final de la competició d’MLB The Show, prèvia a la final de Lichess.org, i les semifinals de Gran Turismo7.

EI plat fort de la jornada serà a partir de les 20:30h, amb la gran final d’Automobilisme. Els 10 millors jugadors de la fase online i presencial, que comptaran amb el suport de les seves respectives escuderies, es disputaran el trofeu de campió de la Copa Catalana de Gran Turismo7.

Les entrades són gratuïtes però limitades a l’aforament de l’espai. Podeu aconseguir-ne a: https://ufec.typeform.com/to/eFl12xpw

Imatge de portada: UFEC