Els nostres pilots al Dakar: Motos i UTV

2 minuts de lectura

El Dakar és des de fa molts anys una competició molt estimada pel motor del nostre país. Com és costum, en aquesta edició de 2017 hi tindrem molts i moltes representants. Alguns amb grans marques a la recerca del títol, altres de totalment desconeguts buscant l’esperit aventurer més genuí.

En fem un repàs començant per les motos i els UTV (Utility Task Vehicle), categoria debutant formada per uns vehicles de tracció a les quatre rodes que estan a mig camí entre els quads i els tot terreny.

Motos

joan-barreda-dakar-2016-etapa-6
Joan Barreda, candidat al triomf al Dakar 2017

Joan Barreda (Torreblanca, 1983)

Millor posició: 7è (2014)

A priori, dels nostres pilots és el que te més opcions. Després de dues males experiències els dos darrers anys, al castellonenc de l’equip oficial d’Honda li falta completar el seu gran Dakar. En sis edicions disputades acumula ja tretze victòries d’etapa.

Joan Pedrero (Canet de Mar, 1978)

Millor posició: 5è (2011 i 2013)

El corpulent pilot maresmenc (1’90m i 94kg) porta dos abandonaments seguits. Pedrero buscarà novament repetir en solitari les bones actuacions (dos cinquens llocs) que va aconseguir com a motxiller de Marc Coma.

Laia Sanz (Corbera de Llobregat, 1985)

Millor posició: 9a a la general (2015) i 1a en la categoria femenina (2011-2016).

A aquestes alçades ja no sorprèn a ningú veure-la competint de tu a tu pels primers llocs de la general. Amb l’experiència de sis participacions, Laia Sanz encara no ha tocat sostre.

Gerard Farrés (Manresa,1979)

Millor posició: 7è (2011)

Convertit en un clàssic del Dakar, Gerard Farrés afrontarà el seu novè ral·li amb una KTM de l’Himoinsa Team. L’objectiu és com a mínim igualar la notable vuitena posició de l’any passat.

Armand Monleón (Igualada, 1987)

Millor posició: 10è (2016)

L’igualadí, procedent de l’enduro, va aconseguir quedar desè en la seva primera participació el 2016. Amb aquest precedent, se l’espera encara més amunt enguany.

Iván Cervantes (Cambrils, 1982)

Millor posició: 16è (2016)

El campió mundial d’enduro va debutar l’any passat a la sorra sud-americana del Dakar. Tot i la inexperiència, ja va aconseguir una meritòria setzena posició.

Marc Solà (Vic, 1989)

Millor posició: 34è (2016)

El júnior dels pilots de casa, va debutar l’any passat i en aquesta segona participació s’ha marcat l’objectiu de classificar-se entre els vint primers.

Rosa Romero (Vic, 1969)

Millor posició: 52a (2016)

Ja fa temps que Rosa Romero va deixar de ser “la dona de Nani Roma”. Amb presència ininterrompuda en les tres últimes edicions, és una de les veteranes de la prova.

Daniel Oliveras (Girona, 1987)

Millor posició: 36è (2014)

Oliveras va fer l’any passat de motxiller de Rosa Romero. Aquest any s’ha integrat en l’equipHimoinsa de Farrés i Cervantes. També haurà d’estar pendent d’ells però té molts números per a millorar la 70a posició de l’any passat.

UTV

cx8pfiwxcaao-bl

Joan Font (Vic, 1973) i Gabriel Moiset (Girona, 1971)

Joan Font com a pilot i Gabriel Moiset com a copilot seran una de les vuit parelles debutants en la categoria UTV. Per a Font serà el seu primer Dakar mentre que Moiset acumula ja una bona experiència com a copilot en cotxes.

Santiago Navarro (Llagostera, 1970) i Oriol Vidal (Llambilles, 1993)

Santiago Navarro i Oriol Vidal debutaran enguany al Dakar. Per a Navarro és la culminació d’un somni després d’una llarga carrera amateur lligada al món del motor. Vidal, tot i la seva joventut, té ja també una gran experiència.

Andreu Cachafeiro (Andorra la Vella, 1966) i Guifré Pujol (Sant Fruitós de Bages, 1968)

Cachafeiro i Pujol són també dos casos de pilots amb una gran experiència en ral·lis i raids. Ser a la sortida d’Asunción ja és tot un premi.