El Baskonia integra els e-Sports com una secció més del club

1 minut de lectura

Fins ahir el nom de Baskonia s’associava al Laboral Kutxa, l’equip de bàsquet de la lliga ACB que en els darrers anys s’ha comvertit en un dels clubs més potents a nivell nacional i internacional. Això però, canviarà, ja que el club basc acaba d’anunciar que assumeix la gestió i el control del Club Baskonia Atlantis, que va néixer l’any passat amb l’objectiu d’esdevenir un referent a nivell mundial en el món dels e-Sports, les competicions de videojocs, i que passa a denominar-se Baskonia e-Sports.

12509541_550270478469426_7919176283495215437_n

El club estarà totalment integrat dins de l’estructura de Saski Baskonia i comptarà amb el seu propi departament de màrqueting i comunicació. Això suposa un ambiciós pas endavant per a l’entitat baskonista que entén necessària la professionalització d’un mercat molt atractiu que mou a l’any milers de milions d’euros, que compta amb audiències que superen a les de la NBA, amb tornejos que congreguen centenars de milers d’aficionats i que suposa una nova via de generació de recursos.

En aquesta primer fase, Baskonia e-Sports arrenca amb una forta aposta en els títols que més públic mouen arreu del món com són League of Legends, Counter Strike Global Offensive, Hearthstone i FIFA / NBA2K i es troba en avançades negociacions amb altres disciplines que seran anunciades properament i que convertiran a Baskonia e-Sports en un referent multidisciplinari.

L’equip de League of Legends estarà capitanejat per l’ex gamer Álvaro ‘Araneae’ Martin, ex coach de Fnatic, un dels equips professionals amb més prestigi a nivell mundial. L’equip de Counter-Strike estarà dirigit per la que va ser CEO de Baskonia Atlantis, referent a CS des dels seus inicis i primera espanyola a sortir del país per dedicar-se a competir en tornejos internacionals per equips de primer nivell com SK Gaming, Ana ‘Anouc’ Oliveras. En Hearthstone continua el gamer Mario ‘Mariodela’ Lorente, campió de Gamergy i jugador molt prometedor i en FIFA / NBA2K Rafael ‘ralfitita’ Riobó un dels jugadors amb millor palmarès del país.

El moviment de Baskonia, que pot semblar sorprenent, potser es podria convertir en habitual entre els grans clubs per la importància que estan prenent els e-Sports en la nostra societat i com, poc a poc, van guanyant terreny, adeptes i un públic cada cop més entregat i que mou molts diners.