L’atletisme també obre la porta dels eSports

2 minuts de lectura
Aquests dies les grans estrelles de l’atletisme internacional omplen de talent l’estadi d’Ostrava.

La ciutat txeca ja fa moltes dècades que acull un dels mítings atlètics més prestigiosos d’Europa. Jakob Ingebrigtsen, Ryan Crouser, Faith Kipyegon, Laura Muir, Karsten Warholm, Sifan Hassan… la cita ha coronat a noms coneguts per a qualsevol aficionat a l’atletisme que s’uneixen a grans llegendes d’aquest esport que hi han assolit victòries i grans registres des del debut de la competició l’any 1961. De fet, a Ostrava s’hi han viscut fins a 16 rècords del món diferents amb registres estratosfèrics d’estrelles com Emil Zátopek, Haile Gebrselassie, Veronica Campbell-Brown o Wayde Van Niekerk.

Queda clar, doncs, que el Golden Spike d’Ostrava no és una competició menor i que enguany probablement ha viscut una de les millors cites del darrer lustre atesa la situació extraordinària del calendari competitiu. Més enllà d’estar pendents de la retransmissió televisiva, molts aficionats han decidit ser protagonistes d’aquest míting d’una manera diferent. Ho fan aquests dies a través d’un joc per a dispositius mòbils nascut aquest estiu i que ja compta amb més de 2 milions de descàrregues arreu del món. Es tracta d’Athletics Mania, una proposta de PowerPlayStudio.

Tot jugador d’Athletics Mania es converteix en un atleta que ha d’anar progressant per millorar els seus registres i ser cada cop més competitiu. Amb una dinàmica molt intuïtiva, allò que d’entrada és un bitllet per aprendre a completar una cursa de 100 metres, de seguida es va farcint d’altres disciplines com el salt de llargada, el llançament de javelina, el llançament de pes, els 100 metres tanques i el triple salt. El jugador va superant reptes i complint objectius a partir de millorar els seus atributs en els entrenaments i el seu nivell a les competicions.

La dinàmica del joc és atractiva, juga amb recompenses constants i permet format part d’un club, de competir en una lliga diària, investigar millores al laboratori i millorar els materials des de la botiga. Diguem-ne que, encara en plena evolució i amb part de la dinàmica del joc pendent d’estrenar, té tots els ingredients per captivar a atletes i aficionats i somiar en ser un magnífic decatleta només fent anar els dits.

La conjunció entre món real i món virtual ha arribat aquesta setmana amb el Golden Spike d’Ostrava. Athletics Mania ha arribat a un acord amb aquesta competició per fer una competició virtual més o menys simultània amb el míting i crear el que anuncien com a “primer míting atlètic dels eSports arreu del món“. La cita que forma part del World Athletics Continental Tour – Gold (podríem qualificar-la de segona divisió darrera la lliga dels diamants) té la seva translació al joc en un torneig em què els jugadors, en funció del seu nivell, poden competir en tres o en sis disciplines diferents. Després de la fase de classificació que acaba aquest dimecres, hi haurà unes semifinals el dijous i la gran final el divendres.

En la competició virtual hi participaran atletes reals tan coneguts com Dafne Schippers o Christian Taylor, en un pas més per apropar l’atletisme als joves aficionats dels eSports. Independentment de les mancances d’aquesta competició (té un bon marge de millora), cal reconèixer l’aposta i l’èxit de PowerPlayStudio, una empresa de la República Txeca especialitzada en jocs de tot l’altre esport com el biatló, el tennis, l’esquí alpí, la boxa, l’handbol, el bàsquet o els salts d’esquí.