La selecció catalana de raquetes de neu, favorita al campionat del món

El proper dissabte 6 de febrer la localitat de Vezza d’Oglio (Brèscia, Itàlia) acollirà el campionat del món de raquetes de neu. Aquesta disciplina compta amb un excel·lent nivell a Catalunya, que ja fa anys que acumula podis i triomfs en competicions internacionals.

Aquest 2016 les perspectives són optimistes després de l’excel·lent paper dut a terme per la selecció catalana el passat dissabte a la Siljan Snowshow Race (Rättvik, Suècia), en una prova de pràcticament 9 quilòmetres i 200 metres de desnivell positiu, amb alguns dels trams del recorregut sense neu. L’objectiu del seleccionador Just Sociats era preparar de la millor forma possible el campionat del món i els resultats van superar totes les expectatives: 6 catalans participants i triplet al podi femení i masculí. En altres paraules, un resultat immillorable.

IMG-20160130-WA0005

Ragna Debats s’ha imposat en categoria femenina superant Rosa Valls i Sílvia Leal. Pel que fa als homes, Just Sociats ha guanyat la cursa en categoria masculina per davant de Jan Margarit i Marc Traserra. 6 places de podi que auguren un bon resultat al campionat del món, encara que la competència serà més forta en una prova que s’emmarca en la tradicional «La Caspolada». A punt de tancar les inscripcions, aquesta cita clàssica ja s’enfila als 2.700 participants, de manera que els esportistes catalans gaudiran d’un gran ambient al voltant de la cita més decisiva de la temporada.

Sense la subcampiona del 2015

L’equip català ha de fer front a l’absència de Laia Andreu, subcampiona l’any passat al Quebec i set vegades campiona d’Europa en raquetes de neu, tot i que les seves companyes estan en condicions de lluitar per les primeres places com han demostrat aquest darrer cap de setmana a Suècia i com acredita el palmarès de Valls, medalla de bronze fa 12 mesos. Just Sociats, de la seva banda, provarà de repetir o bé millorar la plata obtinguda l’any passat. La presència del seleccionador en substitució de Jordi Uró ha estat l’única novetat de l’equip respecte la primera prova de l’any, La Ciaspolada, disputada el 6 de gener, en què Ragna Debats va aconseguir el millor resultat per a la delegació catalana amb la 4a posició.

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC va ser reconeguda com a membre nacional de ple dret de la Federació Internacional de Raquetes de Neu fa tot just 2 anys i ha demostrat ser una potència mundial d’aquest esport d’hivern.