Froome, Quintana, Contador… El ressorgir de la Volta

1 minut de lectura

El vigent campió del Tour de França, Chris Froome; el segon classificat, Nairo Quintana; i l’últim guanyador del Giro d’Itàlia, Alberto Contador; han confirmat la seva presència a la Volta a Catalunya 2016. Tres dels principals favorits a la victòria al proper Tour que donaran prestigi a la 96a edició d’una Volta que també comptarà amb l’ídol local, el ‘Purito’ Rodríguez, així com altres ciclistes destacats com Richie Porte, guanyador de la Volta 2015 i nou líder del BMC juntament amb Tejay Van Garderen, que també hi serà; els francesos Warren Barguil i Romain Bardet, les darreres esperances del ciclisme del país veí; Daniel Martin, vencedor el 2013; i Rafal Majka, tercer classificat de l’última Vuelta a Espanya i a priori lloctinent de Contador.

Chris Froome 2014 Volta a Catalunya

Tots ells conformen un repertori molt atractiu. A més, en els darrers anys s’ha vist com els caps de cartell no van a la Volta només a entrenar sinó que tenen l’ambició d’aconseguir la victòria, potenciant així el nivell del palmarès d’una competició que fa no tant només aconseguia captar l’atenció dels ciclistes espanyols.

El bon cartell confirma el ressorgiment de la Volta a Catalunya, amenaçada de desaparèixer fa ben poc. El suport d’organismes com la Generalitat i altres administracions locals ha fet viable l’esdevenimen, que segueix tenint dificultats per atraure el finançament privat. També hi ha col·laborat el fet que Televisió de Catalunya la retransmeti en directe, un element importantíssim si tenim en compte, per exemple, que l’edició del 2011 no va ser televisada per cap canal. I, evidentment, no sortir a la televisió és com no existir.

De fet, la bona marxa de la Volta a Catalunya és una necessitat imperativa del ciclisme català, que després de veure com desapareixien la Setmana Catalana i l’Escalada a Montjuïc té en la Volta el seu únic referent en el ciclisme de primer nivell. Un primer nivell que depèn de mantenir la categoria d’UCI World Tour, la que inclou les grans competicions del ciclisme mundial.