La selecció catalana de raquetes de neu aconsegueix 4 medalles als campionats del món

1 minut de lectura

La cita més important de la temporada de raquetes de neu s’ha saldat amb èxit per part de la selecció catalana de la FEEC, que ha brillat a la Caspolada italiana amb 2 podis en categoria absoluta i dos medalles més en categoria júnior.

https://twitter.com/Just_Sociats
https://twitter.com/Just_Sociats

Ragna Debats s’ha proclamat subcampiona del món en una prova que ha comptat amb la participació de més d’un centenar d’esportistes. La corredora, que va néixer a Holanda i que fins als 28 anys (quan es va instal·lar a Xerta, al Baix Ebre) no va començar a practicar esports de resistència i curses de muntanya amb continuïtat, ha tornat a competir en raquetes de neu aquesta temporada després de la seva maternitat. Debats ha pujat al podi acompanyada per una altra representant de la selecció catalana, la berguedana Rosa Valls. Un doblet de medalles que ha comptat amb una altra bona actuació catalana, la de Sílvia Leal, 5a classificada. 3 catalanes al top5 d’un mundial, una actuació difícil de repetir.

https://twitter.com/FEEC_cat
https://twitter.com/FEEC_cat

La selecció masculina també ha competit entre els millors i ha acabat situat els 3 esportistes al top10: Just Sociats (6è), Gabriel Crosas (8è) i Jordi Uró (9è).

Jan Margarit, campió del món júnior

L’altre gran èxit de la selecció catalana ha arribat en categoria júnior, en què Jan Margarit i Marc Traserra han aconseguit un doblet històric al capdavant de la classificació: campió i subcampió del món, una fita històrica per a dos debutants en un campionat del món d’aquesta disciplina.

El de Matadepera ja va ser segon fa tot just una setmana a la Siljan Snowshoe sueca just per darrere de Just Sociats i va brillar fa pocs dies al campionat d’Espanya d’Esquí de Muntanya en cursa vertical, on va aconseguir la medalla de plata en categoria júnior. Tan Margarit com Traserra són dos joves talents del circuit de curses de muntanya que aquesta temporada s’ha incorporat a la selecció catalana de raquetes de neu. Els resultats d’aquesta aposta, òbviament, són immillorables.