La ILP per una nova llei de l’esport recull més de 150.000 suports La iniciativa liderada per la UFEC arriba al Parlament

Fa vuit mesos la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i les federacions van impulsar una Iniciativa Legislativa Popular per proposar una nova llei de l’Esport.

Les federacions esportives catalanes i la UFEC tanquen avui el procés de recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular per una nova llei de l’Esport amb un total de 154.942 suports. Una xifra que triplica el mínim legal per a tirar endavant una ILP al Parlament de Catalunya i que serà validada per l’Idescat i per una comissió de control de l’ens parlamentari abans que la iniciativa comenci el seu camí parlamentari i pugui ser sotmesa a debat entre els grups polítics de la cambra catalana.

Amb la campanya “Preparats, Llestos, Llei” (aquí en teniu més detalls) com a punta de llança de la recollida de signatures, els fedetaris han rebut un ampli suport del món esportiu català des que es va donar el tret de sortida del projecte d’ILP el passat mes de juny. El text reclama un sistema esportiu que representi el sector i els seus valors i que asseguri el futur de l’esport català en temes com la igualtat efectiva de l’esport femení, la potenciació de l’esport per a persones amb discapacitat, la conciliació entre la pràctica esportiva i els estudis o la millora de la tecnificació dels esportistes catalans.

Les més de 150.000 signatures recollides són un important aval per a l’ILP, amb un suport més gran que el d’anteriors iniciatives legislatives populars com la renda mínima garantida (121.000) o la d’educació (96.000). L’esport català demostra un cop més el seu arrelament al territori amb multitud de fedetaris que han aprofitat la xarxa de federacions i clubs per recollir suports però que també han estat presents en esdeveniments esportius, socials i culturals d’arreu del país per donar a conèixer el projecte. Segons la UFEC, l’entorn que impulsa la ILP representa el 85% de l’esport organitzat a Catalunya amb 69 federacions esportives, 9.000 clubs i més de 700.000 llicències.

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!