“Preparats, Llestos, Llei!”, el vídeo de la ILP per una nova llei de l’esport

1 minut de lectura
“Preparats, llestos, llei” és el lema d’una campanya centrada en l’esport femení, l’esport de base i l’esport per a discapacitats per impulsar una Iniciativa Legislativa Popular que renovi la Llei de l’Esport a Catalunya.

Fa uns mesos la proposta d’ILP impulsada per la UFEC i el conjunt de federacions esportives de Catalunya va entrar al Parlament i va començar el període de recollida de signatures a través de fedetaris i fedetàries que s’allargarà fins el mes de febrer de 2019. Amb més de 50.000 signatures recollides fins ara, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya dona un nou impuls a la campanya amb la difusió d’un vídeo que se centra en tres aspectes claus de la llei: la promoció de l’esport base, la igualtat efectiva de l’esport femení i la potenciació de l’esport per a persones amb discapacitat.

El vídeo ha comptat amb la col·laboració d’esportistes d’halterofília, esgrima, hoquei, taekwondo, discapacitats físics i intel·lectuals i vol posar en valor la feina que duen a terme les entitats esportives, les federacions i els clubs. El president de la UFEC, Gerard Esteva, resumeix el sentit de l’espot: “Darrere de qualsevol esportista d’elit, hi una xarxa d’entitats que treballen l’esport de base que fa possible els èxits dels grans. L’espot també vol visibilitzar els col·lectius que, moltes vegades, no poden fer sentir la seva veu: l’esport femení i l’esport adaptat”.

Els altres eixos de la nova llei recollits a la ILP

El text presentat vol modernitzar la llei que es manté vigent des de fa 18 anys, homologant el sistema esportiu català amb l’europeu a partir de tres eixos bàsics. El primer és un finançament digne, estable i independent, aprofundint en la col·laboració público-privada. El segon és un model on el Govern marqui les polítiques i el sector les executi, amb confiança mútua. I el tercer és la creació de la Unió d’Esports de Catalunya, l’entitat paraigua representativa de tot el sector esportiu no governamental sense ànim de lucre amb què desenvolupar amb èxit i transparència els objectius de les entitats.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!