La final a 4 de la Copa d’Europa d’hoquei patins comptarà amb 3 equips catalans

1 minut de lectura

Un any més els equips de l’OK Lliga femenina han demostrat la seva superioritat a la màxima competició continental i han fet bo el pronòstic de principi de temporada. De fet, aquesta temporada 2015-2016 han jugat de forma imparable, aconseguint situar els 4 equips de la competició a la final a 4 europea. Són el Voltregà, el Manlleu, el Generali Palau Plegamans i l’Hostelcur Gijón.

Font: https://www.facebook.com/cp.manlleu?fref=ts
Font: https://www.facebook.com/cp.manlleu

Els 4 finalistes són, precisament, els 4 conjunts que ocupen les primeres places de la lliga després que s’hagin disputat entre 14 i 17 jornades (el calendari dels esports modestos, ja ho saben, prioritza l’estalvi en el desplaçament per damunt de tot), amb avantatge per a les jugadores del Voltregà, que sumen 37 punts, amb dos de marge (i un partit menys) sobre el Manlleu, que és segon.

La final a 4 es disputarà el tercer cap de setmana de març, els dies 19 i 20, en una seu encara per confirmar i que té força números que sigui una pista catalana.

La gran gesta dels quarts de final l’ha aconseguit l’HC Palau Plegamans, vigent campió de la OK Lliga i debutant a la competició europea, que ha aconseguit batre el defensor del títol de la temporada passada, el Benfica portuguès, a qui va superar per 6 a 4 a l’anada i per 2 a 5 a la tornada en un partidàs de les vallesanes.

El CP Manlleu, que serà el seu rival a les semifinals de la final a 4, es va desfer amb molta facilitat del Mérignac: 0 a 5 en terres franceses i un contundent 10 a 0 a casa. De la seva banda, el CP Voltregà també va golejar un equip francès als quarts de final. 7-0 i 2-8 per un parcial definitiu de 15 a 2 contra el Noisy le Grand. El Voltregà disputarà l’altra semifinal contra les asturianes del Gijón.

EL CP Voltregà intentarà sumar una nova Copa d’Europa al seu palmarès, després de les obtingudes el 2008, el 2011 i el 2013. El Manlleu, que l’any passat va ser semifinalista i el Palau Plegamans, que és un debutant, miraran de sorprendre a la final a 4 per sumar el seu primer títol continental.

La Copa d’Europa es va començar a disputar el 2007 i actualment és el Gijón l’equip més llorejat de la història amb 4 títols (2007, 2009, 2010 i 2012). L’Alcorcón i el Benfica també han aconseguit alçar el trofeu de campions en les darreres dues edicions.