10 esportistes amb dietes… espectaculars!

3 minuts de lectura

És ben sabut que cada esport té les seves necessitats. I que aquestes van relacionades amb l’activitat i els objectius que es volen assolir. Per això, el menjar juga un paper important en tot plegat, però, t’has plantejat mai què s’ha d’ingerir per poder estar a l’èlit del futbol americà, la lluita o l’atletisme? I quines són les manies dels millors? Te les presentem.

1. Michael Arnstein

 

A photo posted by Michael Arnstein (@the_fruitarian) on

Esport: Marató

Calories diàries de mitjana: 4000-6000 calories

El corredor de llarga distància de Michael Arnstein s’ha posat a si mateix el malnom de Fruitarian, i no n’hi ha per a menys. Es nodriex només a base d’aliments crus, i l’haver pogut competir a més de 60 maratons ho atribueix al que menja. Cada deu dies, Arnstein compra 225 quilos de fruita per alimentar-se no només a ell, sinó també els quatre altres membres de la seva família.

2. Michael Phelps

play_a_phelps01jr_576

Esport: Natació

Calories diàries de mitjana: 12.000 calories

L’atleta olímpic amb més medalles de tots els temps té una dieta impressionant, i és que ingereix ni més ni menys que 12.000 calories per dia. Això ho va fer, sobretot, durant l’entrenament pels Jocs Olímpics de 2008. La seva dieta es compon de 450 grams de pasta, tota una pizza, tres sandvitxos d’ou ferrat, sèmola i torrades, per posar un exemple. Després de fer-se viral, la dieta de Michael Phelps va desencadenar la “Michael Phelps Challenge” on gent anònima intentava menjar durant un dia sencer com el nedador.

3. The Rock

A photo posted by therock (@therock) on

Esport: WWE Wrestling

Calories diàries de mitjana: 5.000 calories

Què menja un lluitador de la WWE? Doncs arròs i peix. Dwayne “The Rock” Johnson consumeix una dieta tan densa en peix i marisc que la seva ingesta anual és de 370 quilos per any. És comprensible que una dieta tan rutinaria pot fàcilment convertir-se en monòtona, i per això s¡acostuma a donar premis (el que es coneix com a cheat meals) senzillament exagerats.

4. David Carter

17e05c70353daa50c16c8a79e39b5530_crop_exact

Esport: Futbol Americà

Calories diàries de mitjana: 10.000 calories

Tot i ser un jugador de futbol americà de 130 quilos, David Carter ha estat capaç de mantenir la seva grandària tot seguint una dieta vegetariana estricta. El jugador consumeix 10.000 calories per dia sobretot de verdures, arròs, quinoa, nous i fesols. Segons va explicar a la versió americana de la revista GQ, Carter “menja, i molt, cada dues hores. Comença cada matí fent un enorme bol de batut de soja que li dura tot el dia”.

5. Usain Bolt

7f8d9863aa2131c9181b594cb556a006

Esport: Atletisme

Calories diàries de mitjana: 5.500 calories

Mentre que a la majoria de la gent li desaconsellen els viatges diaris al McDonalds, Usain Bolt n’és un fidel client. El medallista olímpic va consumir més de 47.000 calories en McNuggets de pollastre només en els Jocs Olímpics de Beijing 2008, i les medalles demostren que no li van fer mal. Bolt consumeix nuggets i patates fregides per esmorzar, dinar i sopar, amb un pastís de poma per berenar.

6. Lolo Jones

1380589229000-USP-USOC-Team-USA-Media-Summit

Esport: Bobsleigh

Calories diàries de mitjana: 9.000 calories

Quan Lolo Jones va decidir passar de l’atletisme al bobsleigh sabia que havia de guanyar pes. I el seu règim d’augment va començar abans dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2014 i va ser brutal. L’ex estrella de la pista va augmentar el seu consum de calories a 9.000 per dia amb un pla d’alimentació basat en menjar molt i gras i amb una curiositat: Cada nit, al voltant de les 22h Jones anava a McDonalds a buscar hamburgueses dobles amb formatge.

7. Dwyane Wade

Esport: Bàsquet

Calories diàries de mitjana: 5000 calories

Després de fer 30 anys l’estrella de Miami Heat es va adonar que no podia seguir menjant hamburgueses amb formatge si volia seguir rendint a la pista. Així que es va decantar per un beuratge que podríem comparar amb un Red Bull natural fet a partir de la remolatxa, el gingebre i la clorofil·la. Això sí, odia la verdura i en el seu lloc menja macedònia.

8. Els lluitadors olímpics Kazakhstan

Esport: Lluita olímpica i aixecament de peses

Calories diàries de mitjana: 9000 calories

Abans d’anar als Jocs de Londres els lluitadors olímpics de Kazakhstan es van centrar en només menjar carn de cavall i salsitxes de l’animal fetes de vísceres. Afirmen que les salsitxes de cavall reforçaven les seves habilitats en l’aixecament de peses. Molts es pregunten si les salsitxes de cavalls van ser la raó per la que l’equip ha guanyat nou medalles olímpiques d’or i 39 medalles en total des de 1996.

9. JJ Watt

Esport: Futbol americà

Calories diàries de mitjana: 8000 calories

Aquest jugador de futbol americà dels Houston Texans menja bàsicament moniato i alvocats diàriament per augmentar la seva massa. A això li suma pasta, peix, oli d’oliva, coco. Quasi res.

10. Lyoto Machida

Esport: Boxa UFC

Calories diàries de mitjana:Desconegut

Lyoto Machida és un dels boxejadors més exitosos de l’UFC però també el que compta amb costums més estranyes, i per això és aquí. Beu la seva pròpia orina. I ho fa perquè pensa que és medicinal, desfà les toxines del seu cos i enforteix el seu sistema immunològic. Es diu que fins i tot li agrada el sabor i que és tradició familiar…

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!