La Selecció Catalana de Korfbal aconsegueix l’or al Classificatori B i jugarà el Mundial

1 minut de lectura

La selecció catalana de korfbal ha finalitzat en primera posició al Campionat Europeu Classificatori B que s’ha disputat del 31 d’octubre al 5 de novembre de 2022 a la ciutat turca d’Antalya. Sis dies de competició amb un ple de victòries (6 de 6) enfront de les seleccions de Suïssa (21-14), Turquia (12-17), França (33-12), Escòcia (30-7), Hongria (8-18) i Gal·les (31-10).

Aquest resultat li dona el passi al Mundial de Korfbal que es disputarà l’any vinent a Taipei i que suposarà la setena participació ininterrompuda de Catalunya en Campionats del Món des de la seva primera participació el 1999 a Austràlia. Des d’aleshores, Catalunya ha estat sempre present en aquesta màxima competició internacional de seleccions, sent les millors fites la quarta posició obtinguda el 2011 al Mundial disputat a la Xina i la cinquena el 2015 a Bèlgica, sense oblidar la històrica medalla de bronze a l’Europeu del 2016 als Països Baixos.


La bona entesa dels jugadors dirigit per Miguel Ángel Tobaruela ha estat clau per assolir aquesta fita. L’equip, una barreja entre veterans i joves ha funcionat de primera, finalitzant imbatut, practicant un joc ofensiu i vistós. L’objectiu és ara millorar la desena posició aconseguida al darrer Mundial a Sud-àfrica el 2019 i la setena a l’Europeu del 2021.

A banda del triomf col·lectiu que suposa guanyar tots els partits disputats a Turquia, cal afegir-hi també el premi individual obtingut pel capità Javier Navarro, que va rebre el trofeu de màxim encistellador del campionat amb un total de 25 cistelles.

Imatge de portada: Federació Catalana de Korfbal