La renovada selecció catalana de korfbal vol brillar a l’europeu

2 minuts de lectura
Del 25 al 30 d’octubre Anvers acull el campionat d’Europa de korfbal, un dels esports mixts més arrelats al nostre país.

Si feu un cop d’ull a la llista de jugadores i jugadors de la selecció catalana de korfbal escollits per disputar l’europeu d’enguany ràpidament copsareu un canvi d’etapa. Sí, hi ha noms ben coneguts per al combinat nacional com el de Jose Álvarez o Alba Rosa, però el cert és que la gran majoria de noms escollits pel seleccionador Albert Parrón són debutants amb la selecció absoluta i estan cridats a conformar la nova columna vertebral de l’equip per als propers anys. Un relleu generacional que convida a pensar en un nou cicle i que alhora impossibilita determinar el nivell real de la selecció catalana fins que no comenci a competir a partir d’aquest mateix dilluns.

Alemanya serà la primera rival per al combinat català i serà una primera pedra de toc més que interessant. Cal recordar que els germànics van ser subcampions d’Europa el 2018 i eliminats per a la súper potència dels Països Baixos al mundial de 2019 als quarts de final.

Però la cosa no acaba aquí. Els altres dos rivals de la fase de grups per a Catalunya també tenen un alt nivell, amb una República Txeca que va ser cinquena al darrer europeu (després de superar Catalunya en el partit pel cinquè lloc) i una Bèlgica que és la vigent subcampiona del món, que és la considerada com a segona gran potència d’aquest esport i que enguany vol fer valer la seva condició d’amfitriona en un pavelló amb capacitat per a 5.000 espectadors. Tots tres rivals, doncs, milloren l’onze lloc actual de Catalunya al rànquing mundial i són, en conseqüència, un repte total per a una selecció molt jove.

Un dels ingredients que podria jugar a favor de Catalunya és l’absència de lligues esportives a Bèlgica, Alemanya i República Txeca durant la darrera temporada, a diferència de la represa de competicions viscuda al nostre país que va conduir en una competició compactada i amb victòria final del Vallparadís davant el Platja d’Aro. Els dos màxims anotadors de la temporada, David Puertas i Míriam Moraleda, formen part de la convocatòria d’Albert Parrón. El seleccionador català reconeix que la pandèmia ha accelerat el canvi generacional:

“Les situacions personals dels jugadors de la lliga catalana i les prioritats han canviat, fent així que ens hàgim d’adaptar a una nova realitat, on ja no podem comptar amb alguns dels jugadors que varen formar part de les anteriors alineacions de la selecció. Hem hagut d’ajustar una mica el grup i fer espai a nous talents i donar més protagonisme a d’altres. Creiem que el relleu generacional era una cosa necessària, potser no tant en massa com ens hem trobat. Alguns dels jugadors que fan de relleu ja han participat en altres seleccions inferiors i saben el que es poden trobar, i d’altres són dels millors a la lliga catalana i confiem molt en ells”

La fase de grups comença aquest dilluns amb el duel de la selecció catalana de korfbal davant Alemanya (15:45h) i tindrà continuïtat dimarts 26 d’octubre davant la República Txeca (17:30h) i dimecres davant Bèlgica (15:45h). Tots els partits es poden seguir en directe. Els resultats d’aquests enfrontaments determinaran el rumb de la selecció catalana en un torneig en què fa cinc anys va tastar el podi amb una recordada medalla de bronze.