Victoria Díez, primera jugadora en aconseguir la Feninde

1 minut de lectura
 La dotzena edició del campionat individual femení de raspall ha enfrontat cara a cara dues jugadores que comparteixen club.

La Feninde és una figura anhelada i perseguida per a qualsevol gran jugador de pilota. Amb un nom que captiva d’entrada, aquest és el guardó que reconeix un palmarès excepcional, atès que només s’entrega als esportistes que són capaços de guanyar tres individuals consecutius o cinc títols de manera alterna en una mateixa disciplina. Per a Victoria Díez ja és una realitat: la valenciana té el fris grec de la Feninde després de dominar l’individual de raspall per tercer any consecutiu en una final disputada al trinquet de Bellreguard.

La jugadora del CPV Bicorp ha superat la seva companya de club, Mar Giménez, i fa història per a la pilota valenciana en femení. Tot just té 20 anys però ja és la primera dona que suma quatre títols de l’individual de raspall (el Trofeu President de la Generalitat) en tot just dotze anys de vida d’aquesta competició. Victòria de Valencia ha vençut el 2017, 2019, 2020 i ara també el 2021, essent de llarg la jugadora més dominant del darrer lustre i la rival a batre per a qualsevol jugadora. D’aquesta manera Victoria Díez supera Ana Belén Giner (Ana de Borbotó), que havia guanyat el 2011, 2012 i 2014.

Victoria resol després d’un inici igualat

La final de Bellreguard, la quarta per a les dos jugadores, repetició de la celebrada a Alcàsser fa dos anys, tingué el mateix final que aquella però no el mateix contingut. Guanyada la reballà per Victoria, el primer joc va caure del costat roig. Mar tornà la moneda en fer-se amb el joc des del dau. Els punts anaren fent-se cada vegada més llargs perquè la solidesa de Victoria trobava resposta en l’ullal de Mar. Amb 10-5, la jugadora ‘blava’ va alçar un Val per quinze en contra i establir de nou l’igualada, en esta ocasió a 10.

Pero Victoria al traure és molta Victoria, i el següent joc va ser seu amb certa comoditat. Amb Mar novament al dau i a quinzens, dos pilotes al palquet i una altra que obligà a un colp desencertat de Mar suposaren el 20-10 i el camí lliure per al quart títol. L’últim joc, amb Victòria al traure, va ser resolt sense complicacions per la tetracampiona, que es va fondre en una abraçada amb la seua companya i amiga de club des de fa quatre anys abans de disposar-se a alçar el Quart títol de campiona i els més de 15 kilos de la ‘Feninde’, el fris grec reservat per als escollits i la primera escollida.