L’esport paralímpic ja té el seu primer videojoc

1 minut de lectura
Aquesta setmana JP Games ha llançat “The Pegasus Dream Tour”, una aposta que necessita millorar.

Fa uns anys vam saber que l’arribada dels Jocs Paralímpics de Tòquio coincidiria amb el llançament del primer videojoc dissenyat específicament per a promoure l’esport paralímpic i fer-ne partícips a tots els seus jugadors. Dos mesos abans de l’inici de la cita japonesa l’anunci s’ha fet realitat i el videojoc ja es pot descarregar en qualsevol dispositiu mòbil de forma gratuïta.

The Pegasus Dream Tour converteix al jugador en un esportista paralímpic i a través de la ciutat de Pegasus ha d’anar evolucionant per esdevenir un bon atleta. En aquesta ciutat virtual cada jugador pot establir plans d’entrenament, intercanviar converses, adquirir aliments, practicar curses, establir contacte amb promotors d’esdeveniments esportius, etcètera. És un videojoc de rol i la competició és una fase més del joc, però es premia l’evolució i les ganes de tenir una perspectiva integral de la vida d’un atleta paralímpic que vol complir el seu somni d’arribar a l’olimp. A més, el videojoc per practicar diferents esports i conèixer de prop, per exemple, l’especificitat de la boccia o del bàsquet en cadira de rodes.

La primera mirada al videojoc des de mòbil, però, genera força dubtes. El joc requereix tenir molt espai disponible al dispositiu per funcionar correctament i el ritme de la història no és fàcil de seguir des del principi, amb la sensació que tot va massa teledirigit i sense poder gaudir de la pràctica esportiva com a principal reclam del joc. Les primeres valoracions a les xarxes, a més, són força crítiques amb la proposta, que amb prou feines aprova i que compta amb ressenyes realment dolentes que posen de manifest aquesta impossibilitat de gaudir del joc amb accessibilitat senzilla i eficaç.

Cal esperar que abans de l’inici dels Jocs “The Pegasus Dream Tour” vagi introduint canvis i millores, però la primera sensació és que tota la inversió que hi ha al darrere d’aquest videojoc no servirà per què triomfi i esdevingui popular, sinó tot el contrari. Un videojoc sobre esport paralímpic és una idea magnífica, però és necessari que sigui assequible i útil per a tota la gent que li vulgui donar una oportunitat.