Idees per al confinament: sèries i pel·lícules esportives

3 minuts de lectura

Sabem que això del confinament no és fàcil, així que us deixem un recull de recomanacions de sèries i pelis sobre esport.

SPINNING OUT (Netflix)

A principis d’any Netflix va estrenar aquesta sèrie, que mostra la història de Kat Baker (Kaya Scodelario), una patinadora que s’ha de reinventar esportivament després de patir un accident que quasi la mata mentre competia. És un culebrot sobre gel, un drama sobre l’amor, el patinatge professional, les malalties mentals i la vida. La sèrie només compta amb una temporada i no continuarà, ja que Netflix l’ha cancel·lat, i té deu capítols d’uns 45 minuts, així que és ideal per veure-la en dues tardes. Si sou amants d’aquest esport i l’heu seguit, segur que us sona alguna escena o els vestits dels patinadors canadencs Tessa Virtue i Scott Moir, i és que els fans encara no saben si es tracta d’un plagi o d’un homenatge a una de les parelles més icòniques de la història.

CHEER (Netflix)

Docusèrie sobre la millor escola de cheerleading dels Estats Units, la Navarro Cheer (Corsicana, Texas). Durant un any segueix la vida dels animadors i la seva preparació per a la gran competició de l’any, el Campionat Nacional. A través dels seus testimonis i dels de famílies i equip tècnic, posa el focus en la mentalitat nord-americana envers l’esport i l’esforç, exposa l’exigència i perillositat d’aquesta disciplina i construeix un relat ple d’històries interessants.

EXPLORAR EL MÓN DES DE CASA

Des que el govern va decretar el confinament, Kílian Jornet ha habilitat tots els documentals que ha fet al llarg de la carrera en un blog, per veure’ls de manera gratuïta mentre duri l’estat d’alarma. Els podeu trobar en aquest link.

També Sergi Mingote ha penjat a la xarxa diversos documentals de les seves expedicions a les muntanyes més altes del món. Aquest dilluns la novetat és “Sherpa, les dues cares de l’Everest”:

I, TONYA (Netflix i Movistar+)

Si us interessa la història de l’esport, heu de veure I, Tonya, guanyadora a l’Oscar a la millor actriu de repartiment (Allison Janney). El film relata la vida de Tonya Harding, una de les millors patinadores nord-americanes que ha passat a la història per ser acusada de contractar “matones” per trencar-li les cames a la seva rival, Nancy Kerrigan, i així anar als Jocs Olímpics de Lillehammer. Amb una excel·lent Margot Robbie en el paper protagonista, lliga el format documental d’entrevistes a l’entorn de Harding amb una narració de tot el que va passar durant aquells mesos i un repàs a la seva infància. Quatre anys abans de l’estrena d’aquesta pel·lícula ja va sortir “El precio del oro (Movistar +), que explica la història de les dues patinadores.

OVER THE LÍMIT (Movistar+)

Per a les amants de la rítmica tenim Over the limit, un documental que segueix la preparació de la gimnasta russa Margarita Mamun de cara als Jocs Olímpics de Rio, on vol aconseguir l’or. La Marta Xicué ja en va parlar aquí, així que tornem a recomanar el seu visionat, ara que Movistar + l’ha posat al seu catàleg.

RED ARMY (Movistar+)

Documental que s’endinsa a la història de la Unió Soviètica i l’equip sobre gel conegut com “L’exèrcit roig”. Ho explica des del punt de vista del seu capità, Slava Fetisov, que va passar de ser un heroi nacional a un enemic polític. Examina l’esport com a eina social i cultural i la seva relació amb la política.

YULI (Movistar+)

Icíar Bollaín va estrenar el 2018 aquest biopic sobre el ballarí cubà Carlos Acosta, una llegenda de la dansa que ha estat en companyies prestigioses com el Royal Ballet de Londres o el Houston Ballet. El propi Acosta s’interpreta a sí mateix en la seva etapa adulta.

NADIA (Youtube)

La pel·lícula relata la biografia de Nadia Comaneci, una de les millors gimnastes de tota la història, que va transformar l’artística i va trencar fronteres. El film explora la seva infància i els inicis en aquesta disciplina, des que fou descoberta per Bela Karolyi, passant pels problemes familiars o de pes fins a la classificació en els seus últims jocs, Moscou 1980. La pel·lícula va sortir quatre anys després de la seva retirada.