Idees per al confinament: cançons infantils esportives

3 minuts de lectura
Aquest diumenge els infants podran començar a sortir de casa una hora al dia.

Aquesta mesura entra en vigor una setmana abans que tota la població pugui sortir de casa per practicar esport a l’aire lliure després d’un mes i mig confinats a casa. S’albira un futur una mica més saludable i a la Fosbury volem acompanyar-vos amb una tria de cançons infantils de rerefons esportiu. Cançons per a ser ballades a casa durant el confinament o més endavant: que la bona música ens acompanyi sempre!

1. Ambauka – Vull ser castellera

Comencem amb el grup del moment que aquests dies brilla a les xarxes amb el nou videoclip del Drac Qüi i amb les versions escolars de la seva particular llegenda de Sant Jordi. Per estrenar aquesta llista recuperem una cançó d’Ambauka dedicada exclusivament al món casteller, una disciplina que a la Fosbury sempre ens ha interessat per la seva vessant esportiva i una de les cites de la cultura popular que més trobem a faltar durant el confinament.

2. Reggae per xics – Ciclista de pega

No ens movem del Baix Llobregat per anar a trobar un grup que fa anys que triomfa amb la seva versió per a xics. Reggae clàssic del bo i combinació de cançons pròpies amb versions del cançoner popular del nostre país. No trobareu la clàssica cançó del ciclista de pega en una millor versió que aquesta, combinada amb els cent soldats d’en Napoleó. Ja l’havíem seleccionat a la tria de videoclips musicals esportius.

3. Super 3 – Som un equip!

El Club Super3 ha acompanyat el creixement de moltes generacions d’infants del nostre país i ho ha fet sovint des de la música com a eina per transmetre valors i projectes col·lectius. Una de les seves cançons més reeixides és aquest “Som un equip!” que ens explica les virtuts de cooperar per assolir els objectius que perseguim. El videoclip, un cant al bàsquet freestyle!

4. Xiula – Rispect

Contra l’assetjament escolar tota eina és bona i els Xiula, un altre dels grups que es manté molt actiu durant el confinament, proposen una cançó a ritme de trap amb un missatge tan necessari com potent. Més enllà de recomanar la cançó, us convidem a detectar el nombre d’esports que hi surten referenciats: des del surfing fins al cúrling!

5. Lali BeGood – Vull moviment!

El tractament dels infants amb Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) genera molta controvèrsia i aquesta cançó enfila la necessitat de canviar el model d’aprenentatge a les aules i apostar per vivències en moviment. El videoclip que l’acompanya és ben poliesportiu, amb sortides en bicicleta, curses a peu i fins i tot una bona estirada de corda.

6. Dàmaris Gelabert – Anem a la piscina

L’estrella youtuber de la música infantil té moltes cançons de ritme assossegat. Malgrat que aquests dies ha publicat una nova cançó que podria encaixar en aquest article, ens quedem amb el videoclip d'”Anem a la piscina”, una proposta per jugar mentre s’aprèn a nedar.

7. Dani Miquel – Botar a la corda

Sabíeu que saltar a corda és un esport que té normativa associada i cada cop més adeptes? Més enllà d’això, també és una activitat popular de “tota la vida” que promou l’activitat física i la coordinació de moviments com poques altres. Dani Miquel adapta una cançó popular valenciana amb aquest “Botar a la corda” que és més que recomanable i que podeu practicar en solitari des de casa.

8. Mainasons – Mireu allà dalt

Un clàssic de la música infantil revisitat per Mainasons, un altre dels grups de més èxit a Youtube amb la seva combinació de cançons populars i narració pràcticament en format de conte. Un elefant que va en bicicleta entre els estels. Sublim!

9. El Pot Petit – El lleó vergonyós

Possiblement és la cançó que més sona a les cases amb criatures d’arreu del país i cal recalcar que fins i tot una cançó que ens fa viatjar al món animal i que ens parla de la vergonya té un evident component esportiu. L’hipopòtam es posa a nedar i el cavall ens l’imaginem practicant el triple salt al mateix nivell que Yulimar Rojas. Només cal tenir la mateixa imaginació que El Pot Petit a l’hora de preparar aquesta cançó d’èxit.

10. Macedònia – Volem guanyar

El 2020 és el darrer any en què els preadolescents catalans comptaran amb l’acompanyament de Macedònia, un projecte iniciat fa més de 15 anys que va ser un autèntic èxit en els seus primers compassos i que ha canviat de cares en diverses ocasions per renovar un projecte força diferent dels que trobem a la llista. Fa uns dies han publicat una cançó feta durant el confinament que malgrat parlar de la situació actual que vivim té un missatge clàssic de l’esport de competició: volem guanyar i lluitarem per aconseguir-ho.