10 videoclips esportius de casa nostra

2 minuts de lectura
Hi ha videoclips plens de talent que serveixen per acompanyar la cançó amb una narrativa pròpia. Si a la Fosbury ens fixem en aquest format òptim per a grups musicals és pel seu vincle amb l’esport.

Hi ha propostes de música i esport lligades amb un videoclip que val la pena, així que hem decidit capbussar-nos en la relació de la musicà en català i l’esport. El resultat, una proposta de 10 videoclips esportius. Comencem pel més actual.

1. Feliu Ventura amb Xerramequ i els Aborígens – Montserrat

2. Obeses – Correm!

Una cursa de l’atletisme més clàssic, amb els membres del grup vestits de blanc, obre el videoclip d’una cançó que donava peu a l’esport. Imatges que d’altra banda ens remeten al cinema mut.

3. Antònia Font – Calgary 88

Una cançó rodona de l’enyorada banda mallorquina ambientada als Jocs Olímpics d’Hivern de Calgary 88. El videoclip aposta per l’animació i ens fa gaudir com mai del patinatge sobre gel.

4. Nyandú – Ens tornarem a veure

El grup del Lluçanès centra el focus en un dels elements indispensables de qualsevol competició esportiva: l’afició. Queda clar que és gent apassionada i que animen el conjunt (musical) local

5. Sopa de Cabra – Sense treva

En el darrer treball dels gironins van comptar amb tres cares conegudes de l’esport per donar vida al segon videoclip de Cercles. Kilian Jornet, Albert Llovera i Araceli Segarra, els tres protagonistes d’unes imatges plenes d’esport i muntanya.

6. Xana Blue – Lluitaré fins al final

Una de les veus més conegudes del dance català va associar la lluita de la cançó a la boxa. La Xana es prepara al ring per als propers combats i també corre per completar l’entrenament

7. Via Límit – Tornarem a somiar

Aquest és un dels treballs més especials de la jove banda de Vilafranca del Penedès. Els nedadors paralímpics del CAR de Sant Cugat són els protagonistes del videoclip d’una de les cançons més aclamades de Superherois.

8. The Penguins – Napoleó + Ciclista de pega

L’animació infantil també té un lloc a la llista. En aquest cas, amb la segona cançó d’un videoclip doble del grup de Sant Feliu de Llobregat. Canten un clàssic: el ciclista de pega.

9. Els Amics de les Arts – La ciutat entre dos blaus

Una cançó que era un encàrrec del comitè organitzador del Mundial de Natació de Barcelona 2013. El videoclip ofereix una Barcelona de postal… i molta passió per l’aigua.

10. Estanislau Verdet – Farsant per la font del gat

L’àlter ego del fanàstic músic Pau Vallvé ens va oferir moments memorables com a Estanislau Verdet. També algun videoclip singular. Aquí tenim un curiós enfrontament de tennis de taula que clou aquesta tria de videoclips esportius.