L’Atlètic Terrassa, millor club europeu de 2017 per l’EHF

2 minuts de lectura
L’Atlètic Terrassa és el millor club europeu de l’any passat. Així ho considera l’European Hockey Federation, que ha fet públic el reconeixement aquest divendres.

Els premis als millors clubs de l’any d’Europa van néixer el 2007 i s’han fet un lloc entre els guardons més prestigiosos de l’hoquei sobre herba mundial. Després d’una dècada amb guardons repartits arreu del continent (Alemanya, Anglaterra, Suïssa, Holanda, Àustria, Bèlgica i França), l’EHF per fi ha mirat cap a la Península Ibèrica i ha reconegut la gran tasca d’un dels clubs punters del nostre país. El president de l’EHF ha anunciat els dos premiats d’enguany, l’Atlètic Terrassa i l’Essen germànic:

“És fantàstic veure i llegir sobre els clubs d’hoquei importants que tenim a Europa. Les iniciatives innovadores per part dels clubs, ja siguin grans o petits, són meritòries. Llegint els projectes pots notar l’entusiasme, la inspiració i el fort vincle de comunitat compartida. M’agradaria felicitar tant a l’Atlètic Terrassa com a l’ETB SW Essen pels seus premis. Bona feina!”

L’Atlètic Terrassa ha estat escollit com el millor club “gran” d’Europa. La federació europea reconeix que des del seu naixement ha apostat fort per desenvolupar els jugadors des del planter, element que l’han portat a ser en “nombre de jugadors, d’equips i de camps” el més gran de l’estat espanyol. El reconeixement també destaca que l’Atlètic Terrassa ostenta el rècord europeu de jugadors olímpics formats a la seva estructura i jugant als seus principals equips, així com un “sòlid model de governança a través del voluntariat que l’ha portat a comptar amb un lideratge comunitari, amb un munt de projectes innovadors i una profunda implicació de tots els seus membres“. Un premi, a més, per a un 2017 on l’equip masculí va tornar a guanyar el títol de lliga cinc anys després d’aconseguir-ho per darrera vegada:

 

La distinció de l’EHF no és només honorífica. El reconeixement inclou 500 euros per a material esportiu

La reacció de l’Atlètic

El director general del club vallesà ha reaccionat al reconeixement, en declaracions recollides per la mateixa EHF:

“Estem extremadament orgullosos de rebre aquest prestigiós premi del club europeu de l’any. A l’Atlètic sempre ens hem esforçat per mantenir l’esperit genuí de l’hoquei mentre dúiem a terme projectes innovadors i d’èxit. Aquest és un gran reconeixement per a tota la família de l’Atlètic Terrassa Hockey Club que ens encoratja a continuar al capdamunt de l’hoquei europeu”

Fa un parell de setmanes el club també va ser el gran protagonista de la Nit de l’Esportista de Terrassa, rebent tres guardons diferents: millor entrenador (Dani Martín), millor equip i millor entitat esportiva.

Roc Oliva, Joan Tarrés i Marc Sallés, recollint el premi com a millor equip de l’any / Atlètic Terrassa
Roc Oliva, Joan Tarrés i Marc Sallés, recollint el premi com a millor equip de l’any / Atlètic Terrassa

 

L’Atlètic Terrassa és el primer club català que rep aquest reconeixement. L’any 2013 l’Iluro mataroní va endur-se el premi al millor club mitjà d’Europa, una categoria que actualment ja no existeix.