Catalunya i Euskadi tornaran a enfrontar-se aquest Nadal

1 minut de lectura
El proper 28 de desembre Puigcerdà acollirà un doble duel molt esperat a Catalunya i el País Basc.

Els darrers dies de l’any, coincidint amb les vacances nadalenques per a molta gent, és tradicional que diversos esports aprofitin un calendari favorable per tirar endavant partits de seleccions que no tenen cabuda a les grans cites internacionals pel simple fet de no tenir un estat al darrere. Enguany, el dia de Sants Innocents, serà el cas de l’hoquei sobre gel, que en prepara una de grossa a Puigcerdà amb la presència d’Euskadi i dels millors jugadors del nostre país

La capital de la Cerdanya serà l’escenari d’un doble enfrontament entre Catalunya i Euskadi que es va disputar per darrera vegada al mateix indret ja fa quatre anys, a finals de 2017, amb victòria catalana. El duel entre ambdues seleccions es va viure per primera vegada el 2008 a Vitòria-Gasteiz, també amb triomf d’una selecció catalana que domina l’historial de duels directes amb tres partits guanyats, un empatat i un perdut.

Organitzada per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, aquesta cita vol fer créixer l’afició per a l’hoquei gel al nostre país i demostrar el seu arrelament social, alhora que posa en valor el talent que hi ha en aquesta disciplina tant a casa nostra com al País Basc. Són les dues grans potències de l’hoquei gel a l’estat espanyol i així ho acostumen a demostrar a les competicions d’aquest rang, amb equips punters que de ben segur esdevindran la columna vertebral de cada selecció com el CG Puigcerdà, el CHH Txuri-Urdin i el FC Barcelona. Un bon exemple el trobem a la lliga espanyola, que s’han repartit els equips bascos i catalans en el darrer lustre.

Aquest curs 2021/2022 se segueix la tònica dels darrers anys amb domini clar de l’equip basc a la lliga femenina i amb lideratge provisional (hi ha força disparitat de partits disputats) per part del Puigcerdà a la masculina.

Entrades a la venda

Qui vulgui assistir a aquesta jornada d’hoquei gel d’alt nivell esportiu ja pot adquirir les entrades a la pàgina web de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern a un preu promocional, amb l’opció d’optar per un pack d’accés als dos partits a un preu més econòmic. Més endavant es confirmaran l’horari i l’ordre dels partits