La poció màgica del Bordils és el Blanc-i-verd

2 minuts de lectura

L’Handbol Bordils ha acabat la temporada aconseguint la seva millor classificació històrica a la Divisió de Plata: una magnífica vuitena plaça. D’aquest equip entrenat pel Pau Campos n’hem parlat diverses vegades a la Fosbury, però aquest cop volem destacar un dels “secrets menys secrets” de l’equip. Queda clar, per a tothom que ha tingut la sort d’assistir a algun partit al Pavelló Blanc i Verd, que el suport dels aficionats bordilencs és clau i un motiu digne d’elogi.

6_Penya_Bar
L’ambient per la Copa va ser esclatant. Foto: Àlex Gomà | CatHandbol

Tor plegat queda refermat amb xifres. Aquesta setmana hem rebut les dades d’assistència als partits de lliga dels equips Asobal i Plata, i és evident que l’assistència a Bordils és de nota. Enguany la mitjana al Blanc-i-verd és de 670 espectadors, una dada elogiable tenint en compte que la població gironina té poc més de 1.700 habitants. No cal ser matemàtic per veure que és com si cada setmana, prop de la meitat dels bordilencs s’acostés a donar suport als seus jugadors.

I aquesta assistència és obvi que dóna punts. I és que dels 26 punts que han sumat els bordilencs aquesta temporada, 20 els han sumat a casa (dos terços dels 30 que s’hi han disputat). I a la Copa del Rei van superar dues rondes amb el suport dels seus, per caure a la tercera plantant cara a tot un equip d’Asobal com és el Puerto Sagunto.

8_Aturada_Comas

I el Barça, també guanya a la grada?

Doncs no. A l’altre costat de la balança, veiem com el totpoderós Barça Lassa (que fa tres temporades que guanya tots els partits) no queda tan ben parat. El conjunt blaugrana és només el desè equip en assistència a partits de lliga amb una mitjana de 1.171 espectadors. Una xifra que s’explica sobretot per la falta de partits interessants i igualats per l’espectador, que es reserva per l’emoció i la qualitat dels partits de Champions League. Per això, de cara a la remodelació del Blaugrana ja s’ha tingut en compte construir un Pavelló Annex per 2.000 persones.

L'excepció va ser la matinal en que es va omplir Blaugrana amb més de 3.800 escolars. Foto: FC Barcelona
L’excepció va ser la matinal en que es va omplir Blaugrana amb més de 3.800 escolars. Foto: FC Barcelona

I qui és el campió? Doncs de manera claríssima, el millor equip amb assistència enguany és l’Ademar de León, l’únic club que supera els dos milers de mitjana, amb 2.764 espectadors per partit, gairebé mil més que el segon. El retorn de Juanín García i els encerts de l’equip dirigit per Rafa Guijosa han enganxat els lleonesos.

I el segon? Doncs aquí ve la gran sorpresa, ja que es tracta d’un equip de Plata. Això só, en una ciutat amb llarga història a la màxima. Parlem de l’Atlético de Valladolid, hereu de la tradició del BM Valladolid, i on hi juga el veteraníssim Fernando Hernández. Un equip que empès pels seus ja té l’ascens a la butxaca. Queda clar que els espectadors també fan guanyar partits.

[youtube id=”jsyosuo5sSI”]