Neix la Pyrenees Stage Run, una cursa per etapes al Pirineu pensada per compartir l’aventura

1 minut de lectura

Promoure l’esport, la cultura i el territori en un projecte innovador. Aquesta és la idea de la Pyrenees Stage Run, una nova cursa de muntanya de 7 etapes i 248 km pel Pirineu català que es va presentar la setmana passada a Barcelona.

Trans-560

Es tracta d’una cursa per etapes que vol creuar el Pirineu català en 8 dies, del 4 al 10 de setembre, des de Ribes de Freser fins a Vielha, amb dues etapes en territori andorrà, seguint el clàssic GR11 i passant per uns paratges inoblidables. Els participants afrontaran 15.000 metres de desnivell positiu a través de 5 Parcs Naturals.

Els organitzadors, els experimentats corredors Jordi Vissi i Tomàs Llorens, volen que tots els participants “se sentin partícips de l’aventura”, de manera que cada dia soparan junts mentre fan l’entrega de premis del dia i el briefing de la següent etapa, i veuen les fotografies i el vídeo del dia. La participació a la prova serà per parelles amb el doble objectiu de garantir la seguretat i augmentar la satisfacció de participar en una aventura compartida en base a 4 valors: Aventura, Seguretat, Companyonia i Respecte a l’entorn i als companys.

Una “experiència única”

“Volem donar l’oportunitat de viure una experiència única on el corredor sigui el protagonista i recordi cadascun dels moments viscuts durant aquesta aventura”, afirmen els impulsors de la prova, que es vol consolidar en un termini de tres o quatre anys. En l’acte, també hi han estat presents els germans Xesc i Jaume Terés, experts corredors.

Gerard Figueras ha mostrat la satisfacció de veure que “hi ha gent que vol conquerir el nostre paisatge”, en aquest cas el Pirineu, en una cursa de muntanya “innovadora i de qualitat”, i ha destacat les aportacions que fa la Pyrenees Stage Run. En primer lloc, ha dit, ensenyarà els paisatges de Catalunya al món i, en segon lloc, “mostrarà la capacitat de transformació de l’esport, que mou les persones a marcar-se fites i a esforçar-se per aconseguir-les”.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!