A quina edat els infants haurien de començar a entrenar amb peses?

2 minuts de lectura

Durant la infància, els nens milloren el coneixement del seu cos, el control i l’equilibri a través del joc actiu. Amb 7 o 8 anys, no obstant això, l’entrenament de força (amb peses) es pot convertir en una part valuosa d’un pla de preparació física general, sempre i quan la criatura sigui prou madura per seguir instruccions i practicar adequadament la tècnica i la forma.

Si el vostre fill expressa el seu interès en els entrenaments de força, us recordem que és una modalitat d’entrenament pensada per augmentar la força muscular i la resistència. Adquirir volum és una acció completament diferent i és recomanable i més segur fer-ho a partir de l’adolescència.

També podríeu consultar amb el metge si la voluntat del vostre fill de començar un entrenament de força és adequada, especialment si el vostre fill té un problema de salut, com ara una pressió alta, una malaltia al cor o una trastorn convulsiu.

training-768x532

Quina és la millor manera d’iniciar un programa d’entrenament de força per a nens?

Un programa d’entrenament de força per a nens no és necessàriament una versió a menor escala dels exercicis que faria un adult. Cal tenir presents aquests principis bàsics:

* Cerqueu instruccions. Contacteu amb un entrenador personal que tingui experiència amb l’entrenament de força en joves. L’entrenador pot crear un programa d’entrenament de força segur, eficaç, adaptat a l’edat del vostre fill, el tamany, les habilitats i els seus interessos esportius. També podeu inscriure el vostre fill en classes d’entrenament de força dissenyades específicament per a nens si n’hi ha al vostre entorn proper.

* Exercicis d’escalfament i refredament. Animeu el vostre fill a començar l’entrenament amb una activitat aeròbica lleugera que duri entre 5 i 10 minuts, com ara caminar ràpid o saltar a corda. Això serveix per escalfar els músculs i els prepara per a la següent activitat més intensa. Fer un estirament suau després de cada sessió també és una bona idea.

* Preneu-vos-ho a la lleugera. Els nens poden aixecar pesos per a adults amb seguretat sempre que el pes sigui prou lleuger. En la majoria dels casos, una bona referència és un conjunt de 12-15 repeticions. La resistència no ha de venir del pes. Exercicis de pes corporal com ara les flexions també poden ser una opció efectiva d’entrenament.

* La tècnica adequada. En lloc de centrar-vos en la quantitat de pes que aixeca el vostre fill, fixeu-vos en la forma correcta i la tècnica de fer l’exercici. El vostre fill pot anar augmentant la seva resistència gradualment, així com el nombre de repeticions de l’exercici a mesura que va creixent.

* La supervisió. És important que un adult que coneix la tècnica adequada d’entrenament de força supervisi els exercicis. No deixeu el vostre fill sol mentre practica.

* Descans entre sessions d’entrenament. Assegureu-vos que el vostre fill descansa com a mínim un dia complet en l’exercici de cada grup muscular. Dos o tres sessions d’exercicis cada setmana és més que suficient.

* Feu-ho divertit. Ajudeu el vostre fill a passar-s’ho bé, capgireu rutines i eviteu l’avorriment.

Childrenbodybuildingjb-641x381

Els resultats no apareixeran d’un dia per l’altre, és clar. De forma esporàdica, però, el vostre fill pot percebre diferències en la seva força muscular i la resistència, cosa que podria alimentar un hàbit saludable de preparació física per a tota la vida.

* Article de Julie Ackerman publicat originalment a Ground Report