Montse Alcoba, subcampiona d’Europa per segona vegada

1 minut de lectura

El campionat d’Europa de powerlifting ha tornat a confirmar el talent de la vallesana Montse Alcoba a les grans competicions internacionals d’halterofília paralímpica. L’esportista catalana ha competit a Tbilissi, a Geòrgia, en la categoria de -79 kg i no ha tingut problemes en guanyar una medalla de plata que ja havia assolit anteriorment el 2018 a l’europeu de França. En aquesta ocasió Alcoba ha fet un millor aixecament de 101 quilos, una xifra assolida en el primer intent i que no ha estat capça de millorar després amb dos nuls amb el pes de 109 quilos. La xifra confirma la seva progressió en aquesta disciplina en els darrers anys, si bé queda lluny dels 115 quilos que ha estat capaç d’aixecar enguany en una nova plusmarca estatal.

La francesa Souhad Ghazouni ha complert els pronòstics i s’ha endut una medalla d’or clara amb un millor aixecament de 125 quilos i la grega Christina Pavitsou ha completat el podi lluny de la marca d’Alcob, amb una marca de 78 quilos.

Més enllà de l’europeu, la competició també formava part d’un Open Internacional en què els 101 quilos de Montse Alcoba també l’han portat cap al podi, en aquest cas amb una medalla de bronze després de ser superada per l’aixecadora de Turkmenistan, Mayagozel Ekeveva, amb 106 quilos.

El campionat d’Europa de Tbilissi és el tret de sortida de la classificació per als Jocs Paralímpics de París. Els resultats de Geòrgia, doncs, són el primer pas d’un llarg camí que ha de permetre a l’esportista establerta al Vallès Occidental guanyar-se un dels vuit llocs del rànquing mundial que donaran accés a la cita francesa de 2024. Montse Alcoba va fer el seu debut als Jocs Paralímpics l’estiu passat, assolint un diploma a Tòquio que confirma l’èxit de la seva aposta “tardana”, explicada extensament a la Fosbury en una entrevista a la revista en paper número 32, i reafirmada l’estiu passat abans de competir al Japó.

La trajectòria ascendent de Montse Alcoba, mestra de professió de 41 anys, va comptar amb un reconeixement explícit a finals de 2021 amb el Premi 12-N com a millor esportista catalana de l’any.