BCN Boxing Nights presenta el full de ruta per revifar la boxa la ciutat

2 minuts de lectura

La promotora barcelonina BCN Boxing Nights, amb Sandor Martín -màxima atracció del pugilisme local- al timó, va presentar dimarts la seva estratègia per fer créixer la boxa a la capital catalana. Es tracta d’un full de ruta a deu mesos vista en què volen organitzar fins a deu esdeveniments amb combats professionals i amateurs per enganxar el públic i donar oportunitats a boxejadors d’arreu dels Països Catalans.

Sandor Martín (dreta) i la seva promotora volen donar un impuls a la boxa organitzant vetllades de manera regular / BCN BN

Una altra novetat que es va anunciar a la fàbrica Damm és que les vetllades de BCN Boxing Nights es podran seguir pel canal de Twitch d’Spursito, un streamer amb més d’un milió de seguidors, de manera gratuïta. La promotora ha signat un conveni amb el Centre Esportiu Municipal Mundet perquè sigui la seu habitual dels esdeveniments. Sandor Martín explicava que “les televisions no aposten prou pel nostre esport i Twitch encaixa perfectament en aquesta nova manera d’entendre la boxa i a més es podran seguir les vetllades de forma gratuïta”.

El pròxim vuit d’octubre BCN Boxing Nights organitza la primera de la sèrie de vetllades amb Cristobal Lorente 14-0-1 (6 KO), actual campió d’Espanya i aspirant oficial al títol de la Unió Europea del pes ploma, com a protagonista del combat estel·lar. El del KO Verdun s’enfrontarà a la distància de vuit rounds al francès Lucas Montagne en la seva primera prova de foc a escala europea.

Lorente (dreta), Merida i Carbonell seran els professionals que boxejaran el dia 8 / BCN BN

Montagne (4-5-2), que ve d’esborrar el zero al caseller de derrotes als seus últims dos rivals, ha estat diverses vegades campió de França i campió mundial en altres disciplines de combat amb un rècord total de 113 victòries en 136 combats. El púgil de Blagnac serà l’últim escull a superar pel boxador català abans de lluitar al desembre pel títol de la Unió Europea a Itàlia enfront del boxador local Francesco Grandelli 16-1-2 (3 KO). Lorente confessava estar “en un gran estat de forma, però sóc conscient que en aquest nivell ja no hi ha combats fàcils”. A banda, la púgil local Karla Merida (3-1-1), que ja mira de reüll al Campionat d’Espanya, boxejarà en la distància de sis assalts al costat de l’esperat debut professional del pes supermitjà Eric Carbonell.

Al quadre del torneig amateur els púgils podien triar el seu rival / BCN BN

També es va anunciar el naixement del Torneig Amateur Élite de BCN Boxing Nights, que donarà la possibilitat a púgils amateurs en les categories de –63kg i –69kg de demostrar les seves habilitats en un campionat en què el guanyador s’endurà 600 euros. El dia 8 d’octubre es disputaran els quarts de final del torneig de –69kg.

La foto de família dels boxejadors que pujaran al ring del CEM Mundet / BCN BN

Martín acabava dient que volen “organitzar deu esdeveniments anuals perquè els boxejadors amb més projecció puguin pujar al ring amb regularitat, que és el que necessiten els púgils joves”.

Imatge de portada: BCN Boxing Nights