Marina Chavarria obté una plaça per als Jocs Olímpics de la Joventut

2 minuts de lectura
El Campionat d’Europa de Trampolí que es celebra a Bakú (Azerbaidjan) ha vist avui com una catalana, Marina Chavarria (16 anys), obtenia el bitllet olímpic

Aquest l’ha de dur a ella o a una altra representant de l’equip espanyol als Jocs de la Joventut que se celebraran a Buenos Aires el proper mes d’octubre i on participen esportistes nascuts exclusivament el 2001 i el 2002. La sallentina, que viu i s’entrena al CAR de Sant Cugat, ha assolit el 8è lloc a les classificatòries de la seva especialitat, gimnàstica de trampolí, després d’obtenir 93.935 punts. Dissabte té les semifinals individuals i de sincronisme i, si tot va bé, diumenge l’espera la final individual. Tot plegat es pot seguir aquí.

La disciplina de Marina Chavarria (Club Egiba) és el trampolí, on es competeix en una sèrie obligatòria i una lliure de 10 exercicis entre els que hi ha acrobàcies com dobles i triples salts mortals, amb girs o sense. El jurat avalua als gimnastes amb una fórmula en la qual intervenen el grau de dificultat de la rutina o salt realitzat juntament amb l’execució d’aquest. Així, en la primera sèrie, Chavarria ha obtingut 42.385 punts, una mica menys de l’esperat a causa de petits errors en l’execució. Malgrat tot, en la segona ho ha brodat, aconseguint 51.550, una de les millors puntuacions de la sessió i que li ha valgut per fer-se amb un lloc a la final i, de retruc, obtenir la plaça per als Jocs.

Marina Chavarria (segona per l'esquerra) amb les seves companyes del combinat estatal
Marina Chavarria (segona per l’esquerra) amb les seves companyes del combinat estatal

Malgrat obtenir la vuitena posició, la mateixa idioscincràcia dels Jocs, que només permet que hi hagin 12 participants en aquesta especialitat (5 d’Europa, 3 d’Àsia, 1 d’Àfrica, 2 d’Amèrica i 1 d’Oceania) sense repetir país, han fet que la Marina Chavarria hagi assegurat un lloc per Espanya, ja que per davant ha tingut a tres representants de Bielorússia, dos de Rússia, un de Azerbaidjan i un britànic. Tot i això, encara no té la plaça segura, ja que el seleccionador espanyol pot escollir a una altra gimnasta per ocupar el lloc guanyat per la de Sallent.

Per altra banda, en categria masculina Robert Vilarasau ha aconseguit un lloc als Jocs de la Juventut en categoria masculina, després d’obtenir la desena posició a la classificatòria. Amb 44.220 en la primera sèrie i 55.750 en la segona, per sumar un total de 99.970, ha quedat a poc més de cinc punts d’Ivan Litvinovich (Bielorússia).

Vilarasau i Chavarria al passat Dutch Trampoline Open celebrat a Holanda
Vilarasau i Chavarria al passat Dutch Trampoline Open celebrat a Holanda

Altres esportistes de casa nostra amb bitllet a Buenos Aires

La competició és a l’octubre, però alguns atletes dels Països Catalans ja han aconseguit el bitllet a Buenos Aires. Entre ells hi ha Laura Heredia en pentatló modern o la seleccionadora de futbol sala S-17 del combinat estatal, la baganesa Clàudia Pons, a la que poden acompanyar (a falta de definir la convocatòria) les jugadores Elia Gulli o Anna Munniesa. Els vallesans Pau Ferré i Genís Asensio, entre altres jugadors, participaran a l’especialitat d’handbol platja. Aquests propers mesos seran claus per acabar de definir els participants del nostre país.

buenos-aires-770x460

Els Jocs Olímpics de la Joventut són la competició multiesportiva més gran del món per a joves atletes d’alt rendiment, i busca inspirar als esportistes perquè adoptin els valors olímpics de respecte, amistat i excel·lència. L’esdeveniment, promogut pel Comitè Olímpic Internacional (COI), reuneix a joves d’entre 15 i 18 anys. Es realitza cada quatre anys en les seves dues edicions, d’hivern i d’estiu, que tenen lloc alternativament cada dos anys. Fora del camp de joc, els atletes també participen al costat dels espectadors d’activitats educatives i culturals que promouen l’olimpisme.

Voleu saber com és el trampolí?

Aquí teniu el vídeo de la darrera final olímpica de Rio 2016!