Marina Chavarria, podi en salt sincronitzat al campionat del món de trampolí La gimnasta de l'Egiba torna a brillar en una gran competició internacional

Després de la meritòria quarta posició dels Jocs Olímpics de la Joventut del passat octubre, Marina Chavarria ha fet un pas més en la seva trajectòria

Chavarria ha pujat al podi del Campionat del Món en la modalitat de salt sincronitzat en la categoria 15-16 anys, en la competició que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Sant Petersburg, a Rússia. La sallentina, fent parella amb la castellana Érica Sanz, n’ha tingut prou amb 45.130 per assolir la tercera posició, després d’haver quedat setenes en la classificació que s’ha disputat al matí.

Marina Chavarria llueix medalla al costat de Sanz / Club Egiba

La parella Chavarria – Sanz no ha començat de la millor manera el dia, ja que fins al final no han pogut guanyar-se un lloc a la final de la tarda. A més a més, l’altra dupla representant de l’estat espanyol, Puente-Dood i Salas, han quedat just per davant seu. Però la final de tarda ha suposat un canvi de rumb. L’experiència de la Marina s’ha notat en una parella que s’ha sabut adaptar en tot moment i que només ha perdut lleugerament la coordinació en un salt puntual.

L’actuació, doncs, els ha permès obtenir 0,750 punts més que a la classificació. Aquest fet, sumat a la caiguda de les americanes Nakamura i Amano, que havien obtingut el primer lloc al matí i que eren unes de les favorites, ha permès que poguessin obtenir medalla. Per davant han tingut a la parella japonesa, a només 0,370 punts, i la russa, a 1,650, clarament destacades (46,780).

Podeu veure la seva actuació a partir del minut 1:51:58

Més participació catalana

Tot i així, la representació catalana no ha pogut celebrar cap més medalla. Ahir dissabte en individual, Chavarria va tenir un petit error que li va costar quedar en la desena posició i no classificar-se per la final, mentre que el seu company de categoria, Robert Vilarasau, no va poder passar de la 23a posició. Per la seva banda, Xavier Fontanillas va obtenir la 18a posició en individual en la categoria 13/14 anys, la molinenca Íngrid Caballero va quedar 35a i Naira Rexach 43a en la categoria 17/21 anys. Totes dues van fer parella en salt sincronitzat i van ocupar el 13è lloc final.

La medalla de Chavarria és el colofó a una temporada molt bona per la sallentina que, juntament amb Vilarasau, es posiciona com el futur del trampolí del nostre país i va agafant experiència en les competicions internacionals, on cada dia són més referents.

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!