Només se’n recorda de santa Bàrbara quan trona

2 minuts de lectura
Entre els aficionats d’esports minoritaris a l’estat, hi ha la màxima que els mitjans només es recorden d’ells quan passen coses dolentes o molt excepcionals. Als que ens agrada el futbol americà hi afegim la Super Bowl. Doncs bé, en toca una de dolenta.

Myles Garrett perd els papers

És cert, la matinada del 14 al 15 Myles Garrett va perdre els papers a la pràcticament ultima jugada de l’enfrontament quan el seu equip, els Cleveland Browns, estaven a punt de guanyar el seu enfrontament divisional contra els Pittsburgh Steelers.

Es va encarar amb el quarterback rival, Mason Rudolph, des del terra fins al punt que Garrett va arrencar-li el casc a Rudolph. Pres per la còlera del moment, i mentre altres jugadors dels Steelers entraven a la batussa, el defensa dels Browns a etzibar un cop al cap de Rudolph amb el casc que tot just acabava d’arrencar-li.

Per sort, el cop no va ser amb la part més dura del casc, perquè sinó podríem estar parlant d’una autèntica tragèdia. De totes formes, Garrett també va acabar al terra rebent els cops de jugadors dels Steelers que no es pensaven quedar aturats. Una jugada lamentable i indigna d’un recinte esportiu.

Perfecta cobertura mediàtica estatal

I aquí és on volíem arribar. Al principi ja comentem que de futbol americà només se’n parla per la Super Bowl, o perquè n’ha passat una de molt grossa. I efectivament aquesta ho és.

No ha costat gaire veure com gairebé tots els mitjans se’n fan ressò. Especial menció a Esport3, que en la redacció, més enllà de trobar una excusa per posar el vídeo, ens parla d’una jugada on Rudolph placa a Garrett. Seria tot un extra pel QB dels Steelers!

A excepció de Mundo Deportivo i AS, que acostumen a informar més sobre la NFL, gairebé tots els mitjans se’n fan ressò. I no només els esportius, també els generalistes com La Vanguardia i 20 minutos.

És complicat intentar augmentar la difusió de certs esports, quan el tracte que reben és aquest i, mentrestant, sabem perfectament la dieta de Dembélé o els espectadors a l’espectacle Messi 10 de Cirque du Soleil.

Arriben les sancions

La NFL no es va fer esperar en el tractament disciplinari de la jugada i, de moment, ja ha emès les primeres sancions. Myles Garrett està sancionat sense sou i sense poder jugar de manera indefinida, com a mínim, tot el que resta de temporada més els playoffs, si els Browns hi arribessin. El seu company Ogunjobi ha estat suspès per un partit.

El center dels Steelers, Mike Pouncey, també ha estat sancionat, en aquest cas tres partits, i els dos equips reben una sanció econòmica d’un quart de milió de dòlars cadascun d’ells.