Serà una bona temporada de neu?

1 minut de lectura
El Pirineu català ha vist les darreres 48 hores com queia la primera nevada important de la temporada, en ple episodi de temperatures baixes a tot el país. De fet el blanc ja fa algunes setmanes que és protagonista a les estacions de més altura i aquest cap de setmana ja obren algunes de les que encara no ho havien fet. Fa fred, precipita… tots els ingredients són idonis per a la pràctica dels esports d’hivern però la pregunta que es fa tothom –a dalt dels Pirineus i també a baix, per quan arribi l’hora de pujar-hi– és la clàssica: serà una bona temporada de neu?

La presentació de la nova temporada de neu que es va fer dimarts a l’INEFC de Barcelona va comptar amb la presència del conegut meteoròleg Alfred Rodríguez Picó que va oferir unes certes prediccions de tendència del que serà l’hivern. Són tendències i són prediccions. No és previsió meteorològica pura i dura, com la que avui indica quin temps farà aquest cap de setmana.

“Un hivern dinàmic que no pinta malament”

Amb cautela per no mullar-se del que passi d’aquí a vàries setmanes, Rodríguez Picó va augurar “una temporada llarga que no pinta malament”. En el mateix acte va assegurar que mai es repeteixen dos hiverns diferents i que el de l’any passat no va ser bo pel que anticipava que la temporada podia començar ja amb l’episodi de nevades d’aquest cap de setmana i durar fins i tot més de cinc mesos. “La bossa d’aire fred que és protagonista ara tardarà dies a retirar-se i suavitzar la temperatura, pel que tindrem d’entrada al novembre dies de neus naturals i també de fred perfectes per fer anar els canons”.

Aquest hivern serà diferent de l’anterior en el sentit que no hi haurà anticiclons de llarga durada que suavitzin i estabilitzin la situació.

“Serà un hivern una mica boig, de dents de serra, canviarem d’una situació a una altra ràpidament i pinta per exemple un desembre de temperatura mitjana una mica per sobre, amb poques fredolades però amb diferents components de vent i temperatura”, va anticipar Rodríguez Picó.
De cara al gener preveu que prenguin protagonisme vents freds i sigui propici a diferents pertorbacions i canvis. Febrer fa pinta de ser especialment fred. Tot plegat components que permetrien una temporada llarga i prolífica.