Katie Sowers, la pionera de la Super Bowl LIV

2 minuts de lectura
L’any passat parlàvem del campionat americà de futbol femení, aquest any, en un esport que legalment no té cap separació entre homes i dones, a la Super Bowl de Miami hi trobarem la primera dona que forma part de l’staff d’entrenadors d’un dels equips que hi participaran. Ella és Katie Sowers i és assistent ofensiva dels San Francisco 49ers.

Estrella a la WFA

Però la passió de Sowers pel futbol americà no arriba amb el xandall a la banda. De bon jove, als 8 anys, ja n’havia començat a practicar i, més endavant, mentre acabava els seus estudis a la Universitat de Missouri Central, ja va començar a jugar a la Women’s Football Alliance.

Durant la seva carrera com a jugadora, Sowers va jugar pels West Michigan Mayhem i els Kansas City Titans. Mentre jugava als Titans, al 2013 va formar partar de la selecció americana que va guanyar el campionat del món de futbol femení organitzat per la IFAF.

Finalment, al 2016 es va haver de retirar prematurament per culpa d’una lesió al maluc, el que va provocar el seu pas a les “banquetes”.

Sowers entrenant a Atlanta – LGTBQnation.com

L’aventura NFL comença a Atlanta

Un cop retirada, Sowers va rebre una oferta per formar part dels Atlanta Falcons com a assistent de receptors durant la pretemporada de l’equip. Al començar la temporada, abandonava la posició d’entrenadora.

Els Falcons van ser a la Super Bowl aquella temporada i, tot i que Sowers encara restava a l’organització com a scout, ja no era part de l’equip tècnic de la franquícia.

Salt a San Francisco

A l’estiu del 2017 va passar a formar part dels San Francisco 49ers tot i que, inicialment, també es tractava d’una tasca temporal com assistent ofensiva que, un cop començava la temporada, se’n prescindia.

Sowers amb els 49ers – WILFREDO LEE (AP)

No ha estat fins aquest passat 2019, quan va rebre l’ascens a assistent ofensiva a l’equip per tota la temporada. I els èxits no han trigat arribar, aconseguint arribar a la Super Bowl que es disputarà demà a Miami.

També trencat barreres LGTBI

No només serà la primera dona a una Super Bowl, també serà el primer entrenador obertament homosexual a arribar-hi, doncs al 2017, després de fitxar pels 49ers, va anunciar que era lesbiana.

Un fet que, a més a més, en aquell moment també la convertiria en la primera entrenadora obertament LGTBI a la lliga.

Així doncs, queda clar que Sowers marca el camí. Ara és el torn d’altres franquícies d’apostar per les dones, que no es pot dir que el rendiment hagi estat dolent. Veurem si ho fan.

Sowers celebrant al victòria amb DEebo Samuel – https://news.culturacolectiva.com/