25 anys de la retirada del 56 de L.T

3 minuts de lectura
Lawrence Taylor, conegut popularment com a LT, va canviar la manera de jugar a futbol americà. L’agressivitat amb la que el defensa perseguia els QBs va fer entrar l’esport de l’ovalada en una nova època, on també els atacs s’hi van haver d’adaptar. Una autèntica força de la natura que va ajudar als Giants a recuperar la glòria dels temps anteriors a l’època Super Bowl.

El draft que ho va canviar tot

Després d’una temporada molt dolenta la franquícia de Nova York tenia el pick número 2 al draft, només després dels New Orleans Saints. Taylor era considerat per la majoria el millor jugador d’aquell draft, però no per el nou Director General dels de Louisiana.

Així doncs, la decisió pràcticament ja estava feta, i Lawrence Taylor es va convertir en nou jugador dels New York Giants. I des del minut 1 de la pretemporada ja e sveia que seria un jugador especial.

Amb una relació amor-odi amb el seu coordinador defensiu del moment -i posterior entrenador en cap-, Bill Parcells, LT feia una parella implacable amb l’altre linebacker de l’equip -i més veterà-, Harry Carson.

LT en acció – lospleyers.com

El seu potencial ja es va veure constata en el seu any rookie, aconseguint el premi a millor defensor de la lliga, després de convertir-se en una autèntica màquina de pressionar el quarterback rival.

Repetiria el premi un any després, però a nivell d’equip els resultats no eren els desitjats i, fins l’entrada de Parcells com a entrenador en cap el 1983, la direcció de l’equip no començaria a millorar.

MVP

Una carrera plena  d’èxits. De la mà de Parcells, aconseguiria dues Super Bowls les temporades 1986 i 1990. Una defensa absolutament temible amb un coordinador defensiu que potser us sona: Bill Belichick.

Tan espectacular va ser el domini que al 1986 es va convertir en l’últim jugador defensiu –i només el segon al llarg de la història- que ha aconseguit l’MVP de la la NFL. L’anterior havia estat Alan Page el 1971.

Lawrence Taylor – maximo avance

I, repetim, una manera de jugar que va canviar la manera de jugar a futbol americà. LA força del caos que no deixava de castigar els atacs rivals.

Implacable el camp i excessos de tot tipus fora

Dins del terreny de joc, no hi havia jugador més temut que LT, amb una agressivitat i una visió fora de qualsevol tipus de norma. Això sí, fora del terreny de joc, era igualment temut, aquest cop però, pels seus aficionats, entrenadors i directius.

Els excessos el van acompanyar al llarg de tota la seva carrera. Bevedor compulsiu, drogoaddicte i problemes personals van ser una constant al llarg de la seva carrera. Cocaïna, crack i altres substàncies s’havien convertit en el seu pa de cada dia un cop abandonat el complex esportiu dels Giants.

L.T a judici per violació. Al final els càrrecs es van retirar.

De fet, en la seva època de màxima esplendor, s’arribava a gastar milers de dòlars el dia en drogues i prostitutes. Abusos que va provocar-li més d’un i de dos problemes amb la policia.

L.T vs Lawrence Taylor

A mitjans dels 2000, quan ja portava molt de temps retirat, arrossegant problemes econòmics i d’addiccions causades de la seva època com a jugador actiu, Taylor explicava en una de les seves biografies que L.T, el ionqui de la droga, les prostitutes i les emocions fortes va morir poc després de la seva retirada.

Ara ja només quedava Lawrence Taylor, qui patia tots els excessos de L.T. I també la seva misèria econòmica, després d’haver-se arruïnat per culpa de totes les seves males decisions anteriors.

Adjuntem un vídeo on podem veure el propi Taylor parlant de la seva relació amb Carson amb motiu del centenari de la competició.

NFL 100 Roundtable: Lawrence Taylor breaks down recalling the support he got at Hall of Fame from Harry Carson

The destination for all National Football League-related video on the web. Game and player highlights, news stories, team and player-related features, Fantasy football videos, NFL event coverage and more. The online home for NFL Network video and exclusive NFL Films-related content.