Cadaqués es prepara per vibrar amb el swimrun

1 minut de lectura
El dissabte vinent els amants de les aigües obertes i les curses de muntanya tenen una cita a Cadaqués.

Les Swimrun Series viuran la penúltima prova de la temporada aquest cap de setmana a Catalunya. El circuit que finalitzarà el 23 de novembre a Lanzarote té una cita plenament consolidada al Cap de Creus amb una prova organitzada per Marnaton que any rere any no para de créixer. En la seva quarta edició la Swimrun Cap de Creus tornarà a batre el seu rècord de participants amb prop de 500 esportistes inscrits a les diferents modalitats de la cursa.

Els recorreguts es mantenen intactes i la prova reina tornarà a constar de 18 quilòmetres de cursa de muntanya i 5 quilòmetres de natació en aigües obertes, amb sortida al Port de Roses i arribada a Cadaqués. L’any passat aquesta prova es va resoldre amb victòria francesa tant en categoria femenina com masculina, però amb triomf català en la cursa mixta a càrrec de Santi Pellejero i Carla Benedicto.

La prova també comptarà amb una cursa de distàncies més assequibles: 5 quilòmetres de cursa a peu i 1,5 quilòmetres de natació amb sortida i arribada a Cadaqués. Marc Martínez Miralles, director de la prova, mostra la seva alegria pel creixement d’aquesta disciplina: “Estem molt satisfets ja que tornem a tenir gairebé 500 inscrits entre les dues distàncies, la qual cosa ens indica que tant la prova com el swimrun com a modalitat esportiva s’estan consolidant al nostre país“.

La prova del Cap de Creus disputada el 2018 / Marnaton

Cal recordar que un dels aspectes més significatius d’aquest esport i que el distingeix d’altres modalitats com el duatló o el triatló tradicional és l’absència d’una zona de transició: tots els participants han de portar a sobre els elements que són necessaris per completar la prova en tot moment: des de les sabatilles per córrer fins al neoprè.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!