Compromís de la F1 amb el medi ambient

2 minuts de lectura
La fórmula 1 ha anunciat un pla ambiciós per tenir una petjada de carboni zero per al 2030 i que, a més a més, a tots els Gran Premis s’utilitzin materials sostenibles de cara al 2025.

La competició, que la temporada que ve comptarà amb un total de 22 curses, i amb propostes de tenir-ne 25 per any en alguna fase de la propera dècada, té un impacte significatiu quan es tracta d’emissions de carboni. Però després d’un projecte de dotze mesos, la F1, conjuntament amb l’òrgan de govern, la FIA, els equips, els promotors i altres grups d’interès, està convençuda que podrà assolir els objectius indicats durant els propers anys.

La iniciativa no només abastarà els cotxes F1 i l’activitat a la pista, essent la clau de l’estratègia una unitat de potencia híbrida de carboni zero, sinó també la resta d’operacions esportives, com la logística i els viatges, amb plans addicionals per oficines, instal·lacions i fàbriques alimentades al 100% per fonts d’energia renovables.

Buscant sempre la innovació

Chase Carey, la presidenta i consellera delegada de la Fórmula 1, va dir: “Poca gent sap que l’actual unitat de potencia híbrida de la F1 és la més eficient del món, aportant més energia amb menys combustible i, per tant, CO2, que qualsevol altre cotxe. Creiem que la F1 pot continuar sent capdavantera per a la indústria de l’automòbil i treballar amb el sector de l’energia i l’automoció per oferir el primer motor de combustió interna híbrid de carboni zero del món que redueix enormement les emissions de carboni a tot el món.

“En el llançament de la primera estratègia de sostenibilitat de la F1, reconeixem el paper crític que totes les organitzacions han de jugar per afrontar aquest problema global. Aprofitant l’immens talent, passió i impuls per la innovació de tots els membres de la comunitat de la F1, esperem tenir un impacte positiu i significatiu en el medi ambient i a les comunitats on actuem. ”

Materials sostenibles al 2025

Pel que fa al seu objectiu sostenible per al 2025, la F1 utilitzarà materials sostenibles en tots els esdeveniments, amb plàstics d’un sol ús i tots els residus reutilitzats, reciclats o compostats. L’esport també proporciona incentius i eines per oferir a tots els aficionats una forma més verda d’arribar a les curses, i assegurar que els circuits i les instal·lacions milloren el benestar i la natura, a més de proporcionar oportunitats a les persones locals, empreses i causes d’involucrar-se més en accions beneficioses pel medi ambient durant un cap de setmana de Gran Premi.

A la iniciativa de dos punts, el president de la FIA, Jean Todt, va afegir: “El nostre compromís amb la protecció ambiental global és crucial. No només és molt encoratjador per al futur de l’esport del motor, sinó que també pot tenir forts beneficis per a la societat en general.

“Amb la participació dels equips, els conductors, els nombrosos grups d’interès de la F1 i, crucialment, els milions de seguidors de tot el món, la FIA i la F1 es comprometen a impulsar el desenvolupament i garantir que l’esport del motor creixi com a laboratori per a innovacions beneficioses per al medi ambient.”