MINOLTA DIGITAL CAMERA

Boí Taüll passarà a mans de FGC

1 minut de lectura
El Govern traspassarà en breu l’estació d’esquí de Boí Taüll (Alta Ribagorça) a Ferrocarrils Generals de Catalunya (FGC), segons el director de l’estació, David Ros. Ros explica que “s’està formalitzant un acord de Govern” en què s’inclourà “un acord de col·laboració amb FGC” que els “assessorarà” en la gestió de l’estació i treballarà per elaborar un “pla de viabilitat” per definir el futur model d’explotació de l’entitat.

“Actius de Muntanya, Empresa i Ocupació i FGC col·laborarem amb la seva gestió”, afirma el president de FGC, Ricard Font.

L’estació de Boí Taüll va assolir 149.360 esquiadors la temporada passada, un període marcat pel traspàs de la gestió de l’estació a l’empresa Actius de Muntanya, participada totalment per la Generalitat.

En l’acte de presentació de les estacions d’esquí de FGC, Ricard Font va assegurar la seva voluntat de posar en marxa “una nova línia estratègica en les estacions de muntanya”, que va més enllà de les activitats de neu. “Hem de ser els socis d’un territori que ha de viure els 365 dies de l’any”, ha mantingut Font.

MINOLTA DIGITAL CAMERA
FGC treballa en la candidatura als Jocs Olímpics
FGC, com a oficina tècnica de la proposta per als Jocs Olímpics, està “mantenint un diàleg” amb el Comitè Olímpic Internacional per garantir el compliment de l’agenda 20-20, que inclou “restriccions molt importants”. Entre aquestes s’estableix la impossibilitat de no fer inversions pels Jocs Olímpics, sinó “aprofitar” les infraestructures existents i poder fer proves en els quilòmetres esquiables actuals. “Tenim l’aval que, sense noves infraestructures, som capaços de poder presentar una candidatura”, ha conclòs Font.