La Vall d’Aran, incorporació estrella al Freeride World Tour

2 minuts de lectura
Els Pirineus guanyen pes a la competició internacional de freeride més important del món amb la incorporació de l’estació aranesa.

Després d’uns anys estrenant la temporada al Japó, el Freeride World Tour (FWT) ha decidit canviar d’escenari i doblar la seva aposta pels Pirineus com a espai imprescindible per a la pràctica del freeride. Ordino Arcalís ja fa anys que s’ha establert com una de les cinc proves habituals de la competició i ara arriba el torn de Baqueira Beret, la primera estació ubicada a Catalunya que debuta al FWT. Entre el 22 i el 28 de gener de 2022 aquest enclavament per a la pràctica dels esports d’hivern a la Vall d’Aran viurà una nova cita internacional de renom essent el primer destí de la temporada.

L’arribada de Baqueira Beret al Freeride World Tour és una novetat que compta amb dos al·licients extres en les figures d’Aymar Navarro i Abel Moga. Els dos esquiadors aranesos competiran a casa en una muntanya que coneixen a la perfecció i tindran una oportunitat d’or per brillar amb alguna línia arriscada. Per a Navarro, un clàssic del FWT els darrers anys, aquesta incorporació és un autèntic regal: “Si fa deu anys em dius que un esquiador del nostre país podria pujar al podi de l’Xtreme Verbier, t’hauria dit que estaves boig. I ara anem més enllà i se celebrarà una prova FWT a la meva muntanya local, Baqueira Beret!“.

Per a Abel Moga la cita serà extraordinària, atès que serà el seu debut amb tots els ets i uts com a esportista del Freeride World Tour després de guanyar-se la plaça la temporada passada per mèrits propis amb grans actuacions al circuit que actua com a catapulta cap a l’elit, el FWT Qualifier. Començar a casa, per a l’esportista de Vielha, és més que engrescador. Qui de moment no té plaça garantida per a aquest esdeveniment és Núria Castán, que l’any passat va aconseguir un podi al FWTQ però que ara per ara necessitaria una invitació per poder competir al FWT aquest 2022.

Andorra, cita plenament consolidada del Freeride World Tour / FWT

Andorra, segona cita d’un circuit amb més novetats

La cita de la Vall d’Aran estrenarà una temporada en què ràpidament es fa el salt cap a Andorra (30 de gener – 5 de febrer) i en què el format de la competició canvia. Si tradicionalment es disputaven quatre competicions abans de la gran final de Verbier, ara només seran tres parades abans de fer la selecció definitiva de 26 riders (disset homes i nou dones) que accediran a les Finals FWT, que constaran d’una primera prova a Fieberbrunn (Àustria) i de l’etapa final a Verbier. A més, en el cas de Fieberbrunn s’estrenarà un nou sistema en què cada esportista podrà fer dues baixades en lloc de la tradicional ronda única. Sens dubte, una oportunitat per potenciar el risc davant la certesa que encara hi ha una segona opció per intentar sumar punts amb un descens més conservador.