Els esportistes viuen una experiència única als Jocs Mundials Special Olympics d’Abu Dhabi

2 minuts de lectura
Aquest mes de març una de les grans cites de l’esport mundial s’ha viscut als Emirats Àrabs Units amb la celebració dels Jocs Mundials Special Olympics

Vull guanyar, però si no ho aconsegueixo, deixeu-me ser valent en l’intent“. El jurament dels esportistes als Jocs Mundials Special Olympics és una declaració d’intencions que queda reflectida en qualsevol espai (competitiu o social) de la cita que s’ha viscut aquests darrers dies a Abu Dhabi. Desenes d’esportistes de casa nostra han viatjat al país asiàtic per participar en un dels esdeveniments esportius més importants del món d’aquest 2019, amb més de 7.000 atletes procedents de 170 països diferents i repartits en 24 disciplines esportives.

Fins a 20.000 voluntaris han fet possible els Jocs Mundials i han fet viure a cadascun dels esportistes inscrits una experiència única. Tots ells s’han endut cap a casa una medalla de participació més que merescuda i diversos i una trentena d’ocasions els esportistes del nostre país han pujat al podi en diferents modalitats. Un èxit de participació i de resultats que han celebrat aquest divendres al matí amb la seva arribada a casa, com els membres d’Special Olympics Catalunya a l’Aeroport del Prat:

El moviment Special Olympics té com a objectiu principal fomentar la pràctica de l’esport i altres activitats de lleure per part de persones amb discapacitat intel·lectual com una via de desenvolupament personal i d’integració social. Tot i que diversos esportistes han aconseguit ors, plates i bronzes, molts més han pujat al podi singular dels Special Olympics, on hi entren vuit esportistes diferents amb la voluntat d’estendre el reconeixement a un grup molt més ampli d’atletes del que estem habituats en la resta de grans cites esportives internacionals.

Coraima Parrilla, Guillem Anglès, Sergio Igual, Alejandro Forés, Juan Barrera, Òscar González, Esteban Quifet, Nadia Naudi, Leticia Jales, Núria Reina, Amaia Valentín, Nadia Roser, Rubén Prior, Javi Sánchez, Aina Barón, Nelson Gonçalves, Sergi Cuberes, Gerard Amat, Cristian Desousa, Marc Villarubla, Enric Adran, Marc Llorach, Rubén López, Ramón Sabio, David Ramon, Alberto Morales, Ana Rius, Cristina Pandis, Andrea Ballesta, Paula Manjón, Verònica Torra, Francesc Llibre, Alfonso Garcia, Roger Pérez, Isaac Buxó, Salvador Ribas, Jonathan Ribas, Enric Díaz, Bernat Muñoz, Ona Muñoz, Marc Gual, Albert Carbonell, Marc Pérez, David Fuentes, Rosa Maria Sánchez, Montserrat Lacuesta, Álvaro Antón i Marta Mellado són els noms dels esportistes que tornen d’Abu Dhabi amb un or, una plata, un bronze o més d’una medalla.

Alguns dels medallistes i esportistes (procedents de la delegació catalana i andorrana) han participat als Jocs com a membres de l’equip unificat, que uneix persones amb i sense discapacitat en un mateix conjunt en una experiència brillant d’inclusió esportiva. Un exemple és l’equip d’handbol que il·lustra com a fotografia destacada aquest article.