L’esportista Eloi Collell debuta com a presentador de televisió

1 minut de lectura
Aquest dimecres s’estrena un nou programa a TV3 en franja de màxima audiència.

“Per què volen els avions?” és la nova aposta de Televisió de Catalunya per entretenir els catalans aquest estiu. Aquest dimecres 1 de juliol a les deu de la nit TV3 emetrà el primer capítol del programa que serà conduït per Eloi Collell. El presentador, sens dubte, és un dels grans protagonistes del programa atès que serà la primera persona amb síndrome de Down en esdevenir presentador de la televisió pública catalana. El director del programa David Fonseca considera que només per aquest fet “l’Eloi ja fa història” en un producte amb voluntat de fer reflexionar els espectadors.

El primer capítol tindrà una temàtica esportiva (“Per què el futbol mou tantes passions”?) i això no hauria de sorprendre a ningú atesa la trajectòria prèvia d’Eloi Collell, que durant una pila d’anys ha sigut un dels nedadors de referència a les diferents edicions dels Special Olympics celebrats al nostre país.

De fet, Collell acumula un centenar de medalles en competicions de natació de tota mena i fa més d’una dècada que va començar a acumular triomfs i posicions de prestigi als Jocs Special Olympics amb incursions com la de Castelló l’any 2008, en què va guanyar el bronze als 50 metres lliures o l’or als 4×25 estils nedant braça. En els darrers anys Collell ha aconseguit diverses medalles als Special Olympics de Catalunya ja sigui amb l’or als 50 braça a Igualada, la plata als 50 lliure a Reus o un altre or en braça a Sabadell, per citar només alguns dels seus èxits. Com tots els seus companys, a més, Collell s’ha endut desenes de medalles de participació en un campionat que aposta fort per la inclusió i que continua essent un dels esdeveniments esportius més interessants que es fan al nostre país.

L’osonenc Eloi Collell compta amb un documental curt on explica la seva trajectòria esportiva i el seu vincle amb la natació. És molt recomanable:

Collell explica a TV3 la importància que té ser la cara visible d’un nou programa: “Una de les coses importants és que per a mi és un gran repte, és la primera vegada que presento un programa a la tele. Vull que surti bé perquè dono imatge de la gent amb síndrome de Down“. Cal celebrar l’aposta de Televisió de Catalunya i alhora gaudir d’Eloi Collell fora de la piscina, l’indret on ha dut a terme grans actuacions esportives des de fa anys.