Recepció dels esportistes al CAR / CAR de Sant Cugat

61 esportistes dels Països Catalans participaran als XIV Jocs Mundials d’Estiu Special Olympics

2 minuts de lectura
Més de seixanta esportistes amb discapacitat intel·lectual dels Països Catalans participaran als Jocs Mundials d’Estiu que se celebraran de l’14 al 21 de març a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units) i comptaran amb un Host Town previ de tres dies.

La delegació al complet està formada per 61 esportistes, que formaran part del contingent de l’Estat Espanyol i d’Andorra. La delegació del Principat està formada per 34 esportistes i vuit entrenadores, la del País Valencià per quatre esportistes i un entrenador, la de les Illes Balears per tres esportistes i un entrenador i l’andorrana enguany s’enfila fins a vint esportistes que encapçalaran la delegació del país dels Pirineus.

Els nostres atletes competiran en 12 esports diferents: bàdminton, bàsquet femení, bàsquet masculí unificat, handbol unificat, judo, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, petanca, natació, atletisme, tennis i bowling. En l’acte de recepció oficial celebrat al CAR als esportistes catalans la gimnasta Núria Reina i el jugador d’handbol Alfonso Garcia van llegir el jurament de l’esportista de Special Olympics “Vull guanyar, però sinó ho aconsegueixo, deixeu-me ser valent en l’intent”. Un jurament que s’assembla molt al lema d’Special Olympics Catalunya: “Millor és qui ho intenta”.

L’equip andorrà en la seva presentació abans dels Jocs / Special Olympics Andorra

Els jocs reuniran a Abu Dhabi i Dubai a més de 7.500 esportistes procedents de 173 països. Els esportistes que competiran en 26 esports, en uns jocs que destaquen per unir persones de tot el món ressaltant la diversitat del moviment Special Olympics i demostrant que l’esport canvia vides.

Sabies que… els equips unificats combinen la presència d’esportistes amb discapacitat intel·lectual i esportistes sense discapacitat? És una de les apostes d’esport inclusiu de l’esdeveniment

Durant els tres dies previs de la competició, les delegacions gaudiran del programa Host Town, que destaca per proporcionar als esportistes Special Olympics la possibilitat de conèixer la cultura i hospitalitat dels Emirats Àrabs Units (EAU). Cada un dels més 173 països ha estat aparellada amb una comunitat diferent per aconseguir l’objectiu del programa.

Els esportistes catalans que participaran als Jocs en la recepció oficial / CAR de Sant Cugat

La cerimònia d’inauguració tindrà lloc al Zayed Sport Center el 14 de març a les 17:00 (hora local).Els Jocs Mundials d’Estiu d’Abu Dhabi seran els XIV en la història de Special Olympics. Una història que comença amb la seva creació el 1968 per la família Kennedy i el seu posterior reconeixement, el 1988, per part del Comitè Olímpic Internacional (COI), a dia d’avui és l’única entitat en el món, reconeguda pel COI, i que pot celebrar Jocs Mundials d’Estiu i Hivern per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Special Olympics és una entitat sense ànim de lucre present a 174 països i que compta amb més de sis milions d’esportistes, dels quals més de 800.000 són esportistes sense discapacitat, el que la converteix en la major entitat de persones amb discapacitat intel·lectual i inclusiva del món.

Els participants catalans marxen aquest divendres, 8 de març a les 10:10h des de la Terminal 1 de BCN (trobada a les 7:00h davant mostradors Etihad Airways).