Vols una Copa? Millor dues!

1 minut de lectura
Aquest cap de setmana vam estar molt pendents de la Copa de la Reina de bàsquet –amb una altíssima presència catalana– així com fa poques setmanes vam ser fidels seguidors de la Copa del Rei de waterpolo que va organitzar –com sempre, amb èxit– el Centre Natació Mataró a la capital del Maresme.

Són dos exemples d’exitoses competicions de mitja temporada, que donen un al·licient extra a la classificació de la primera volta de les respectives lligues i posen el focus per uns dies en esports menys mediàtics. Està clar que tot són avantatges.

De totes aquestes copes, però, crec que cal destacar l’encertadíssima aposta que va fer la federació espanyola de patinatge. Per què? Doncs perquè per primer cop va concedir l’organització conjunta de les dues Copes d’Hoquei Patins –la masculina i la femenina o la del Rei i la de la Reina, com preferiu– els mateixos dies, i en el mateix escenari, que va ser Reus. Una idea que va resultar ser un èxit rotund per diferents motius.

El principal és que els grans mitjans de comunicació es van veure per primer cop amb la necessitat de ser equitatius en el temps dedicat a cadascuna de les dues competicions, i si parlaven d’una copa també ho feien de l’altra. Només per això penso que la idea estrenada aquesta temporada per la FEP hauria de començar a ser copiada per les altres federacions per tal de potenciar els seus respectius esports en el seu conjunt. També cal destacar el fet que la ciutat de Reus també va acollir les dues “minicopes” de base, també en categories femenina i masculina, o que s’aprofitessin seus que van acollir els encara recents Jocs del Mediterrani.

Tot plegat va convertir Reus durant quatre dies en l’autèntica capital de l’hoquei patins però també –el que és més important– en un possible i desitjable referent per la resta d’esports que esperem que copiïn aquesta magnífica iniciativa.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!