Salomon

Tòfol Castanyer i Fränck Schleck s’enfronten en un duel fins al cim més alt de Mallorca

1 minut de lectura
Tòfol Castanyer és el corredor de muntanya més reconegut de les Illes Balears. Amant dels reptes més enllà de les curses, aquest 2019 ha decidit començar temporada amb un cara a cara insòlit davant l’exciclista professional Fränck Schleck.

Un duel directe entre un ciclista i un corredor per descobrir qui dels dos era capaç de pujar més ràpid des de Cala Tuent fins al cim del Puig Major, a Mallorca. Feia temps que Tòfol Castanyer tenia ganes d’enfrontar-se a un ciclista professional fins al punt més alt de l’illa de Mallorca (1.445 metres):

“Em rondava pel cap la idea de quan es podia trigar en pujar fins al cim més alt de Mallorca. Després vaig pensar que seria una bona idea combinar-ho amb alguna cosa més i d’aquesta manera va sorgir l’oportunitat d’afegir-hi el repte contra un ciclista. És un luxe haver pogut comptar amb Fränck Schleck”
Schleck i Castanyer durant el repte / Salomon

El ciclista de Luxemburg va ser durant més d’una dècada un dels pesos pesants del pilot internacional, amb una victòria a l’Amstel Gold Race i un tercer lloc a la general del Tour de França com a resultats més destacats en una carrera tacada pel dopatge. Retirat des de 2016, no ha dubtat ni un moment en acceptar la proposta de Castanyer:

“Sóc un gran fan del trail running i va ser un honor que en Tòfol m’ho proposés. Ha sigut un plaer enfrontar-nos en aquesta pujada fins al Puig Major. Coneixia el traçat, no era complicat, però volia anar el més ràpid possible per ser el primer. Ho he donat tot”.

Castanyer havia de cobrir una distància de 6,95 quilòmetres i 1.445 metres de desnivell positiu i Schleck 28,7 quilòmetres i 1.661 metres de desnivell positiu. Al final, “victòria” ajustada del ciclista luxemburguès davant un Castanyer pletòric:

“El meu recorregut tenia molt desnivell, pràcticament més d’escalada que de trail, però vaig tenir bones sensacions malgrat que estem a principi de temporada i que vaig forçar bastant el ritme. Em feia il·lusió fer el repte a Mallorca, era una manera de fer un petit homenatge a la Serra de Tramuntana i ensenyar al món com són les nostres muntanyes”.

Aquí teniu el vídeo del repte entre el corredor i el ciclista: