Tot a punt per als Europeus de League Of Legends

Tot a punt per els europeus de League Of Legends

2 minuts de lectura
Mouen milions d’aficionats i diners. Els seus streamings rebenten les audiències de qualsevol esdeveniment clàssic de la televisió. League Of Legends en la seva màxima esplendor. El gamming és el futur amb un present que ja talla la respiració.

El 7 de juny, al LEC Studio de Berlín, dona el tret de sortida a l’Europeu de LOL, on els 10 millors equips del continent buscaran alçar-se amb el preuat campionat. Al llarg de dos mesos les diverses fases de la competició aniran avançant fins a la final del proper 10 d’agost.

Retransmès en streaming per Twitch a l’estat espanyol, el campionat -organitzat per Riot Games- està patrocinat per multinacionals com Kia, alienware, Shell, Logitech G o Foot Locker.

El format de la competició

Els 10 equips començaran amb una lligueta de tots contra tots per determinar els sis equips que passaran als playoffs.

Els dos equips més ben classificats s’estalviaran l’enfrontament de quarts de final, mentre que els altres quatre s’enfrontaran als quarts de final. El tercer classificat tindrà el dret a escollir el seu rival entre el cinquè i el sisè, mentre que el quart s’enfrontarà amb el que quedi disponible. L’eliminatòria serà al millor de 5 partides.

Un cop superada, els dos primers classificats s’enfrontaran entre ells, de la mateix manera que també ho faran el classificats de quarts de final, a la segona ronda. El vencedor de l’eliminatòria entre els dos millors passarà directament a la final, mentre que el perdedor s’enfrontarà al vencedor de la partida d’entre els vencedors de quarts de final a la ronda 3.

El vencedor de la ronda 3 s’unirà al vencedor de la ronda 2 entre els dos millors classificats en la gran final de la competició, que determinarà el vencedor i qui s’endurà el bitllet cap els mundials que també es disputaran aquest any.

Entre els 6 primers classificats -els equips que disputaran els playoffs- es repartiran 200.000€ en premis.

Els equips
Els 10 equips que participaran a l’europeu -tot i que els seus jugadors, com a qualsevol competició de clubs, no ho han de ser necessàriament- són:
FC Shalke 04: Com us podeu imaginar, la secció de eSports del club de Gelsenkirchen creada al 2016. Hi participaran: Odoamne, Memento, Trick, Abbedagge, Upset i IgNar.
Excel Esports: Del Regne Unit amb menys de dos anys de vida: Expect, Send0o, Caedrel, Taxer, Exile, Special, Mickey, Hjarnan, Jeskla, kaSing i Mystiques.
Fnatic: També del Regne Unit, amb més de 8 anys d’història: Bwipo, Broxah, Nemesis, Rekkles i Hylissang.
G2 Esports: Actualment alemanys, el seu origen va ser a l’estat espanyol al 2015: Wunder, Jankos, Caps, Perkz, Mikyx i Thebaus.
Misfits Gaming: Secció europea del conjunt americà tot just creat fa un any: sOAZ, Maxlore, Febiven, Hans Sama i GorillA.
Team Vitality: Conjunt francès amb gairebé quatre anys de vida: Cabochard, Mowgli, Jiizuke, Saken, Attila, Jactroll i Istari.
Splyce: L’equip, d’origen americà, i amb seu a Canadà fundat fa quatre anys, participa a Europa: Orome, Vizicsacsi, Xerxe, Humanoid, Kobbe i Norskeren.
SK Gaming: Un altre conjunt alemany però, en aquest cas, amb 9 anys d’història: Sacre, Selfmade, Pirean, Crownshot i Dreams.
Rogue: Una altre secció europea d’un conjunt americà, fundat al 2016: Finn, Profit, Inspired, Larssen, HeaQ, Woolite i Vander.
Origen: Els danesos també van ser fundats a Espanya fa 5 anys: Alphari, Kold, Nukeduck, Patrik i Mithy.

Els eSports també són patriarcat?

Per desgràcia, entre tots els participants dels equips finalistes no hi trobem cap dona. La versió fàcil és la de pensar que no n’han trobat que tinguin el nivell suficient. O algun argument signat per el mateix Rafa Nadal.

De totes formes, caldria no oblidar, que un món on les diferències fisiològiques entre nois i noies no marquen la diferència, potser seria interessant pensar que estem en una societat on “els videojocs no són per noies”.

Queda molt per recórrer però, mentrestant, es disputen campionats de jugadores de eSports de sexe femení als Girl Gamer Festivals, el més proper dels quals serà a Sidney els propers 9 i 10 de juny.