Ben Miles, durant el repte
Ben Miles, durant el repte

Rècord Guinness a Mallorca: 12 dies sense baixar de la bicicleta

1 minut de lectura
Aquest dimarts Mallorca ha viscut un nou rècord Guinness esportiu.

Ben Miles, un empresari britànic propietari de Son Amar resident a l’illa mediterrània, ha estat entrenant durant dos anys per intentar un repte que assegura que fa deu anys que li rondava pel cap. L’objectiu era batre un rècord Guinness que implicava superar els 11 dies dalt de la bicicleta. Aquest dimecres a la tarda arribarà als 12 dies i 9 hores i posarà punt final a pràcticament dues setmanes de màxima exigència física.

Abans de començar el repte el passat 5 de juny, Ben Miles explicava que havia de complir unes normes bàsiques per superar el rècord. D’entrada, deia que havia de pedalar com a mínim a 20 km/h de mitjana i que disposava de cinc minuts cada hora per descansar. La seva idea era aglutinar el temps de descans cada certes hores per intentar dormir en franges de 16-17 minuts. Durant el repte aquests descansos de cinc minuts han estat controlats per dos testimonis que rotaven cada quatre hores i l’anglès ha contactat amb els responsables de Guinness per video-conferència per explicar la fita assolida. Com és lògic, Miles ha patit de valent davant els ulls atents de les persones encarregades d’oferir-li assistència mèdica.

El dia d’inici del repte no estava triat a la babalà. Ja durant la primavera de 2019 anunciava que el 5 de juny de 2020 faria coincidir l’inici de la pedalada amb el dia mundial del Medi Ambient. L’objectiu, a més, era conscienciar a la societat de la necessitat de cuidar i preservar el medi ambient amb el lema “The Solution for Pollution”. Per convertir el missatge en un èxit esportiu, el de Nottingham es va preparar fent sèries de 12, 24, 48 i 72 hores fa més d’un anys per anar acostumant el cos a l’exigència física que com és obvi no és saludable des de cap punt de vista.

Els informatius d’IB3 s’han fet ressò d’aquesta fita i han parlat amb el ciclista, que continuarà amb el repte fins aquest dimecres a la tarda malgrat estar visiblement exhaust:

Sens dubte el registre assolit per Ben Miles és digne d’un gran esforç, però alhora ens porta a incloure’l a la categoria de rècords més absurds del món al costat, per exemple, de la rotonda inacabable o de l’skate sobre dues rodes. A la pràctica, parlem d’una persona que porta molts i dies i moltes nits dalt d’una bici que no avança. Tal com ell va dir en una entrevista prèvia al repte: “Potser és la idea més ridícula que he tingut mai”. En qualsevol cas, hi ha altres homes disposats a fer rècords encara més curiosos com aquest que feia bicicleta estàtica enfonsat a l’aigua: