El documental “Volta” s’estrena a la televisió

1 minut de lectura
El documental “VOLTA”, produït per commemorar les 100 edicions de la Volta Ciclista a Catalunya, s’estrenarà a la televisió aquest dijous 28 de gener.

Tots els aficionats al ciclisme podran gaudir des d’aquest dijous d’un documental que no només reflecteix la llarga història de la cursa, sinó que també suposa un homenatge al ciclisme a través de molts dels seus protagonistes. L’esperada estrena serà a les 18:40h al canal #Vamos de Movistar+, tot i que després el documental quedarà disponible a la plataforma sota demanda, també per als abonats a Movistar Lite.

El documental “Volta”, de 70 minuts de durada, està dirigit per Jon Herranz i Gerard Peris i produït per Namuss Films. Es tracta d’una bon testimoni que permet apreciar la dimensió històrica de la cursa, així com les particularitats del ciclisme i la seva transversalitat, gràcies a testimonis clau d’esportistes com Miguel Indurain, Chris Froome, Pedro Delgado, Alejandro Valverde o Joaquim Rodríguez.

Compta amb la participació destacada de Miguel Indurain, Chris Froome, Pedro Delgado, Alejandro Valverde o Joaquim Rodríguez

També aporten una visió més interna del ciclisme organitzadors com el director general de la Volta, Rubèn Peris, el director general del Tour de França, Christian Prudhomme, o periodistes especialitzats en la disciplina.

Abans d’arribar a la televisió el documental va projectar-se a la Filmoteca de Catalunya amb un aforament limitat el passat mes d’octubre, després de rebre el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona.

La tercera cursa més longeva, darrere Tour i Giro

Recordem que la Volta, que va celebrar la seva primera edició el 1911, és la tercera cursa per etapes més longeva de les que encara es realitzen, només per darrere de Tour de França i el Giro d’Itàlia. El seu palmarès inclou grans noms de ciclistes de totes les generacions, com Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Sean Kelly o Miguel Indurain, entre molts altres.

L’estrena del documental a la televisió arriba a falta de menys de dos mesos de la celebració de la 100a edició de la Volta, que es celebrarà del 22 al 28 de març de 2021 i que va haver d’ajornar un any a causa de la crisi sanitària de Covid -19.
“Volta” suposa, doncs, un valuós document audiovisual per commemorar les 100 edicions de la cursa, a la vegada que realitza un sentit homenatge al ciclisme a partir de les particularitats de la cursa.