Ribera i Rivera tornen als Quarts de final del Mundial

2 minuts de lectura
El seus cognoms fa anys que van lligats, gràcies als seus èxits. Com si parléssim dels Dupond i Dupont de l’handbol, hem de posar el focus un cop més en Ribera i Rivera que arriben de nou al quadre final d’una gran cita d’handbol de seleccions.

Després que fa dos anys no aconseguissin lluitar per les medalles, aquest cop tant Jordi Ribera com Valero Rivera seran a Quarts de Final del Mundial d’handbol d’Egipte, dirigint Espanya i Qatar respectivament. Parlem de dos autèntics especialistes en aconseguir èxits amb seleccions. Veurem ara fins on poden arribar, tenint en compte que Qatar ha estat una de les sorpreses mentre que Espanya ve de guanyar l’Europeu de l’any passat.

Els Quarts de Final es disputen aquest dimecres 27 a la tarda:

· Dinamarca – Egipte (17:30h) – Teledeporte
· Espanya – Noruega (20:30h) – Teledeporte
· França – Hongria (20:30h)
· Suècia – Qatar (20:30h)

Cal dir que de manera molt desafortunada tres dels quatre grans partits es disputen a la mateixa hora, cosa que obligarà als més fidels a intentar gaudir de tres partits a la mateixa hora en multipantalles.

Abans conegut com un “rodamón de l’handbol”, Jordi Ribera triomfa des del 2016 al capdavant de la selecció espanyola. Abans havia dirigit a l’Argentina (2004-05) i la selecció de Brasil en dues etapes, del 2005-08 i del 2012 al 2016, amb un bon punt final als Jocs de Rio. Amb Espanya ha aconseguit anar rejovenint a poc a poc una selecció que s’ha acostumat a guanyar i que amb ell ha estat campiona d’Europa el 2018 i el 2020. Ara té ganes de seguir l’estela d’èxits amb un Mundial amb una sèrie de jugadors (sobretot Raúl Entrerríos) que afronten el darrer any a la selecció.

Després de proclamar-se campiona de manera imponent a Barcelona el 2013 amb la selecció espanyola, Valero Rivera va acceptar el repte de Qatar que organitzava el següent Mundial i va començar molt fort acariciant el títol, amb una plata al “seu” mundial. Va seguir el gran treball, inculcant els seus mètodes des de la base, i tot i que semblava que el nivell competitiu de l’equip podia començar a baixar ha tornat a sorprendre a tothom classificant l’equip catarí de nou pels Quarts de final. Cal destacar que al seu equip tècnic compta amb els també catalans Ricard Franch i Jordi Rosell.

Rivera i Ribera en els 5 darrers Mundials d’Handbol
2013 – Mundial d’Espanya
Valero Rivera: Campió amb Espanya
Jordi Ribera: Arriba a Vuitens de final amb Brasil
2015 – Mundial de Qatar
Valero Rivera: Finalista amb Qatar. La gran final la perd amb França (22-25)
Jordi Ribera: Arriba a Vuitens de final amb Brasil
2017 – Mundial de França
Jordi Ribera: Arriba a Quarts amb Espanya (perd 29-30 amb Croàcia)
Valero Rivera: Arriba a Quarts amb Qatar (perd 30-32 amb Eslovènia)
El 2017, Xavi Sabaté també va ser als Quarts de Final amb Hongria
2019 – Mundial d’Alemanya-Dinamarca
Jordi Ribera: Espanya acaba 4a del seu grup de Main Round, però no passa a semifinals (no es van disputar Quarts de final).
Valero Rivera: Qatar acaba 4a del grup inicial i no passa a la Main Round.
2021 – Mundial d’Egipte
Valero Rivera: Classifica Qatar pels Quarts (derrota 23-35 davant Suècia)
Jordi Ribera: Classifica Espanya pels Quarts (victòria 31-26 davant Noruega)
La selecció qatarí celebrant l’accés agònic a Quarts (@Qatarhandball