Camí a Rio: Preolímpic agredolç per la sincronitzada catalana

1 minut de lectura

El Preolímpic de sincronitzada que s’ha celebrat entre el 2 i el 6 de març a Rio de Janeiro i que atorga les places per als Jocs Olímpics d’aquest estiu, ha portat més sorpreses de les esperades, trencant tots els esquemes i idees preconcebudes. 

En els duets, des del primer moment les catalanes Ona Carbonell i Gemma Mengual van encapçalar la classificació. En segon lloc va quedar Itàlia, que va demostrar tot el treball fet al llarg dels anys. L’última selecció que va aconseguir el bitllet fou França, amb 9 punts de diferència vers la primera.

synchro-day-3-ukraine_0

Pel que fa als equips, també hi va haver moltes sorpreses. Ucraïna, entrenada per Anna Tarrés, ex-seleccionadora d’Espanya i qui va portar l’equip a l’èxit, va finalitzar la competició éssent líder, obtenint així el passaport cap a Río. A més a més,cal destacar que tot i la situació política que viu el país, darrerament ha millorat molt, aconseguint pujar en el podi a nivell internacional. També es van classificar Japó, que va acabar en segona posició, i Itàlia.

La selecció espanyola haurà de veure el duet de les seves companyes des de casa, ja que no va aconseguir el bitllet en quedar cinquena. Aquesta nota es va veure afectada per una commoció cerebral que va patir Ona Carbonell mentre entrenava. Com que no s’orientava a l’aigua degut al cop, l’equip tècnic es va veure obligat a modificar parts de la rutina tècnica i eliminar salts. Finalment Carbonell, després d‘anar a l’hospital, no va competir en l’equip lliure.

Polèmica amb les instal.lacions

La competició es va dur a terme al Parc Aquàtic Maria Lenk, construït el 2007 per als Panamericans. Alguns equips competidors van criticar l’estat de les instal.lacions ja que segons sembla estan velles, les dutxes estan trencades… A més, la piscina és descoberta, fet perillós de cara als Jocs, ja que les nedadores han hagut de suportar entrenaments a 40 graus centígrads i se n’han hagut de suspendre per tempesta.

Imatges: fina.org